Hlavní obsah

Microsoft ukončí výrobu smartphonů Lumia ještě letos

Novinky, ort

Éra chytrých telefonů Lumia, se kterými se snažil několik posledních let uspět na trhu americký Microsoft, skončí už letos. Podle serveru WinBeta bude totiž výroba jednotlivých modelů této řady do konce roku ukončena. Otazník zatím visí nad tím, zda americký softwarový gigant chystá nějaký nový produkt jako náhradu.

Foto: Novinky

Microsoft Lumia 950 XL

Článek

O tom, že Microsoft chystá končit s výrobou chytrých telefonů, se spekuluje již několik posledních měsíců. Zástupci amerického softwarového gigantu to však zatím oficiálně nepotvrdili.

Naopak kroky firmy naznačují, že výroba bude skutečně ukončena. Již v dubnu se například Microsoft začal zbavovat svých vlajkových lodí v USA. Každý, kdo si koupil novou Lumii 950 XL, dostal zadarmo jako dárek menší Lumii 950. Jinými slovy dostal benefit v hodnotě cca 14 000 Kč úplně zadarmo.

Asi není velkým překvapením, že o akci byl tak velký zájem, že ji americký softwarový gigant musel po pár dnech ukončit. Koupit dvě vlajkové lodi za cenu jedné bylo možné pouze do prvního května. Zajímavé benefity si pro zákazníky tehdy připravili i tuzemští prodejci. [celá zpráva]

Výprodej skladových zásob?

Otazník visí nad tím, co bude s mobilní divizí Microsoftu dál. V kuloárech se již nějakou dobu spekuluje o tom, že americký softwarový gigant místo řady Lumia přinese úplně novou značku chytrých telefonů.

Akce jednotlivých prodejců a koneckonců i samotného Microsoftu tak mohly být pouze snahou o zbavení se skladových zásob dříve, než přijde na pulty obchodů nový model.

Foto: repro nextpowerup.com

Chytré telefony Surface Phone by mohly vypadat takto.

Nový smarpthone, který se však patrně ukáže až v příštím roce, by se měl jmenovat Surface Phone a bude podle dostupných informací cílit na náročnější uživatele.

Hned v první vlně by se měl nabízet ve třech různých provedeních, která se budou odlišovat především výkonem. Dva modely budou určeny pro běžné uživatele, jeden bude extrémně výkonný a druhý sice pomalejší, ale zase levnější. Všechny budou pracovat pod operačním systémem Windows 10.

Ten nejvýkonnější Surface Phone by navíc po výkonnostní stránce neměl mít na trhu obdoby, jak Novinky.cz informovaly již dříve. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám