Hlavní obsah

Vlajková loď Samsungu bude lákat na 4K displej

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svou novou vlajkovou loď mezi chytrými telefony ukáže společnost Samsung až v příštím roce. Už nyní nicméně začínají o modelu Galaxy S8 vyplouvat na povrch informace týkající se jeho hardwarové výbavy. Upozornil na to server Tech Tastic.

Foto: archív výrobce

Aktuálně nabízená vlajková loď Samsung Galaxy S7 edge

Článek

Podle něj se hlavní vylepšení bude týkat použitého displeje. U něj by mělo totiž vzrůst rozlišení až na dvojnásobek, dotykový panel by měl tedy podobně jako moderní televizory nabídnout standard 4K. Tak jemné rozlišení je důležité především kvůli éře virtuální reality.

Samsung totiž už v letošním roce jasně ukázal, že má s virtuální realitou velké plány. Lákal uživatele na speciální headset Gear VR, do kterého se jednoduše vloží telefon a který pro každé oko následně zobrazuje jiný obraz. Tak vzniká virtuální vjem.

Věrnější virtuální realita

Díky tomu, že bude mít model Galaxy S8 dvakrát jemnější displej, bude schopen nabídnout věrnější obraz pro každé oko. Pocit z pobytu ve virtuální realitě by tak měl být daleko působivější.

Aby zvládl smartphone se 4K standardem pracovat, bude potřebovat samozřejmě citelně vyšší dávku výkonu. O to by se měl postarat nový procesor od společnosti Qualcomm, konkrétně by mělo jít o Snapdragon 830.

Zástupci jihokorejského elektronického gigantu to však zatím nepotvrdili. Jasno by nicméně mělo být v únoru. Právě tehdy by si měl totiž chytrý telefon Galaxy S8 odbýt premiéru na největším veletrhu mobilních technologií MWC ve španělské Barceloně.

Nový phablet

Ještě předtím ale Samsung ukáže phablet Galaxy Note. Novináře svolávají zástupci jihokorejského elektronického gigantu na 2. srpna do New Yorku. Tam by se měla uskutečnit akce nazvaná Galaxy Note Unpacked. [celá zpráva]

Předchozí generace s pořadovým číslem pět se sice v Česku nenabízela, vzhledem k tomu, že letos jsou pozvánky na premiéru rozesílány i do tuzemských redakcí, bude tomu patrně jinak.

Phablety Galaxy Note byly prakticky vždy vybaveny displeji s velkou úhlopříčkou, klidně i více než šest palců. Tato modelová řada chytrých telefonů zároveň vždy představovala to nejvýkonnější, co bylo aktuálně k mání. U novinky tomu zřejmě nebude jinak.

Žádné konkrétní parametry přístroje však zástupci jihokorejského elektronického gigantu zatím nepotvrdili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám