Hlavní obsah

Je mobil špinavý? Chce to vodu a mýdlo, radí výrobce

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi netradiční formu propagace nového chytrého telefonu zvolila společnost Kyocera. Je mobil špinavý? Prostě vezměte mýdlo, mobil s ním vyčistěte a opláchněte vodou. S obyčejnými smartphony to samozřejmě možné není, ale novinka zvaná Digno Rafre láká na zvýšenou odolnost.

BEZ KOMENTÁŘE: Chytrý telefon, který se dá umýt ve voděVideo: Kyocera

 
Článek

Ta reklama je, jako by ji psal sám život. Půjčíte dítěti mobil, ale to jej neopatrně upustí do jídla, které je zrovna na talíři před ním. Zatímco některé mobily by možná byly už na odpis, ve šťastné japonské rodině se nic neděje. Přístroj se prostě opláchne a dítě si může hrát dál.

Kyocera Digno Rafre totiž splňuje specifikace krytí IP58. To znamená, že mobilu nevadí při práci prašné prostředí ani voda. Ponořený může být až do hloubky jednoho metru po dobu 30 minut.

Foto: archív výrobce

Kyocera Digno Rafre

Jak upozornil server listu Daily Mail, certifikaci IP58 nabízí i celá řada dalších výrobců. Výrobce nicméně zdůrazňuje fakt, že většina z nich si nedokáže poradit s mydlinkami. Vyrobit takto odolnou konstrukci je údajně daleko těžší než vyrobit vodotěsný smartphone. Těsnění zkrátka musí být ještě těsnější.

V ostatních parametrech se ale Kyocera Digno Rafre nijak dramaticky neliší od zavedené konkurence střední třídy. V útrobách tak tepe čtyřjádrový procesor Snapdragon 410, který má k dispozici 2 GB operační paměti.

Foto: archív výrobce

Kyocera Digno Rafre

Pro uložení dat slouží 16GB paměť, tu je však možné snadno rozšířit až o dalších 128 GB díky integrovanému slotu na paměťové karty typu microSD. Novinka pracuje pod operačním systémem Android 5.1.

K ovládání slouží dotykový displej s úhlopříčkou pět palců a HD rozlišením (1280 x 720 pixelů). Pro úplnost dodejme, že rozměry novinky s plastovou konstrukcí jsou 41 x 71 x 10,1 mm a hmotnost činí 155 gramů.

V Evropě se zatím s prodejem chytrého telefonu Kyocera Digno Rafre nepočítá. V zahraničí je dostupný v přepočtu za 7600 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám