Hlavní obsah

Nový mobil Nokia bude stát 900 Kč

Novinky, ort

Především velmi atraktivní cenou má zaujmout nový mobilní telefon Nokia 222, který pochází z dílen Microsoftu. Přístroj s klasickou konstrukcí, nedotykovým displejem a číselníkem má stát 37 dolarů, tedy bezmála 900 Kč. To ale není jediná přednost novinky.

Foto: archiv výrobce

Nokia 222

Článek

Nokia 222 se na první pohled nijak výrazně neliší od mobilů, které ještě před deseti lety kralovaly trhu. Má 2,4palcový barevný displej s rozlišením 320 x 240 pixelů, pod kterým se ukrývá joystick a alfanumerická klávesnice.

Kromě ceny láká přístroj především na bezkonkurenční výdrž. Zatímco většina chytrých telefonů se dnes bez elektrické zásuvky obejde maximálně den dva, novinka to díky baterii o kapacitě 1100 mAh zvládne po dobu 29 dní.

Dvě SIM, horší výdrž

Kromě základní verze s téměř měsíční výdrží se v prodeji objeví také totožný model schopný pracovat se dvěma SIM kartami najednou. Jeho schopnosti a parametry jsou v ostatních ohledech totožné, pouze kvůli integraci druhého slotu klesne výdrž na pouhých 21 dní.

Foto: archiv výrobce

Nokia 222

U obou verzí nechybí ani slot pro paměťové karty typu microSD, které dovolují rozšířit základní vestavěnou paměť. Karty mohou sloužit pro ukládání fotek z fotoaparátu na zadní straně, jež se pyšní rozlišením dva megapixely. Na paměťovou kartu mohou být samozřejmě ukládány také videa a hudba. I s přehráváním těchto souborů si dokáže přístroj poradit.

Nokia 222 bude pracovat pod mobilní platformou Nokia Series 30+. Nejde tedy o běžný operační systém, kterým disponují chytré telefony. Na druhou stranu americký softwarový gigant nabízí už v základu několik užitečných aplikací pro přístup na internet, práci s multimediálními soubory nebo sociálními sítěmi.

Novinka s třemi dvojkami v názvu, jež cílí na důchodce, studenty a nenáročné uživatele požadující dlouhou výdrž, by se měla na pultech obchodů objevit už v průběhu nadcházejícího měsíce.

Nokia zaspala na poli smartphonů

Finská společnost Nokia dokončila prodej své divize výroby mobilních telefonů americkému Microsoftu na konci loňského dubna. Obě firmy také souhlasily, že součástí transakce nebudou dvě továrny v Indii a Koreji.

Před pár týdny nicméně Nokia potvrdila, že má v úmyslu se na mobilní trh vrátit. Sama však vyrábět smartphony už nebude, plánuje si na to najít partnera. [celá zpráva]

Nokia byla od 90. let největším výrobcem mobilních telefonů na světě, z první příčky ji ale před dvěma roky sesadil jihokorejský konkurent Samsung Electronics. Finský výrobce zaspal hlavně na poli smartphonů.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám