Hlavní obsah

Žádný život není hodný záchrany, lákají tvůrci na kontroverzní simulátor vraha

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malé polské studio Destructive Creations se chystá uvést na trh jednu z nejbrutálnějších her posledních let. Titul Hatred je simulátorem vyšinutého masového vraha. Vývojáři jej však vyhnali do naprostého extrému, vše ukazují detailně a nezkresleně.

Upoutávka na hru Hatred

 
Článek

„Já nesnáším tenhle svět a ty lidský červy. Žádný život není hodný záchrany a dostanu jich do hrobu tolik, kolik můžu,“ hlásá ústřední postava kontroverzní hry Hatred v první upoutávce a hned poté jde ven postřílet náhodné chodce před svým domem.

Foto: archív tvůrců

Ukázky ze hry Hatred

Extrémní surovost, s jakou tento titul násilné činy ukazuje, je až zarážející. Herní komunitu v podstatě rozdělil na dva nesmiřitelné tábory. Jedni oceňují snahu tvůrců ukázat surovou realitu, druzí zase poukazují na to, že způsob prezentace je již za hranou.

Hra je sice určena pouze pro dospělé, i samotní tvůrci si ale uvědomují, že kvůli násilnickým scénám nemusí být přijata kladně. „Rádi bychom Harted vydali začátkem příštího roku, nevíme ale, jestli nám to distributoři dovolí,“ uvedli na svých internetových stránkách.

Foto: archív tvůrců

Ukázky ze hry Hatred

Některé scény vražd jsou opravdu nechutné. Při samotném aktu totiž kamera najede do detailu na ruce vraždícího monstra, hráč tak vidí vše v naprostém detailu a díky grafice vcelku věrně kopírující realitu i nezkresleně.

Titul Hatred tak s největší pravděpodobností opět otevře debatu o tom, jak násilí v televizi a počítačových hrách ovlivňuje lidskou psychiku. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám