Hlavní obsah

Třetí díl legendární hry Diablo trhá rekordy, koupilo si jej šest miliónů lidí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na třetí díl kultovní hry Diablo čekali hráči 12 let. Jak se zdá, napínání se společnosti Blizzard vyplatilo, protože zájem o nový titul je bezkonkurenční. Za pouhý jeden den si hru koupilo 3,5 miliónu lidí, po prvním týdnu obchodníci evidovali 6,3 miliónu prodejů.

Trailer ke hře Diablo 3Video: Blizzard

 
Článek

„Jsme nadšeni, že si tolik lidí koupilo Diablo 3 bezprostředně poté, co to bylo možné. Také ale litujeme, že naše přípravy nebyly dostatečné a že se na některé hráče v prvních hodinách prodejů nedostalo,“ uvedl k úspěšnému startu pro server CVG výkonný ředitel společnosti Blizzard Mike Morhaime.

Foto: Blizzard

Ukázky ze hry Diablo 3

Takový zájem o počítačovou hru nepamatují ani samotní prodejci. „Nejen, že novinka překonala rekord v rámci uskutečněných závazných předobjednávek, zároveň se stala nejprodávanější hrou během 24 hodin,“ konstatoval John Love ze společnosti Amazon.

Foto: Blizzard

Ukázky ze hry Diablo 3

Diablo 3 je aktuálně dostupné výhradně ve verzi na PC, v průběhu roku by se ale měly objevit speciálně upravené tituly pro televizní konzole Xbox 360 a PlayStation 3. Lze tedy očekávat, že v dohledné době počet prodaných kusů ještě výrazně stoupne.

Foto: Blizzard

Ukázky ze hry Diablo 3

V Českých obchodech se podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, prodává ve více než čtyřech desítkách obchodů. Nejlevněji jej je možné sehnat za 1159 Kč, některé nabídky se ale šplhají i nad 1600 korun.

Foto: Blizzard

Ukázky ze hry Diablo 3

Reklama

Výběr článků

Načítám