Hlavní obsah

Světový rekord pokořen, muž hrál Call of Duty nonstop 135 hodin

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počítačové hry považuje řada lidí za naprostou ztrátu času, pro jiné je to ale smysl života. To dozajista platí také o 28letém Australanovi Okanovi Kayaovi. Ten totiž překonal minulý týden světový rekord v nonstop hraní, když vydržel u své oblíbené videohry Call of Duty déle než pět dní.

Australan hrál pět a půl dne počítačovou hru, vytvořil nový světový rekord

 
Článek

Kaya začal hrát minulý týden v úterý. Aby byl rekord uznán, nesměl se každou hodinu od počítače vzdálit na více než deset minut. Pauzy si však mohl šetřit a vybrat si jich následně více najednou. Nakonec u počítače vydržel 135 hodin a 50 minut, čímž překonal starší rekord 120 hodin a sedm minut.

Foto: ActiVision

Ukázka ze hry Call of Duty: Black Ops 2

Žádná procházka růžovým sadem to ale nebyla. „Moje ruce byly neustále v křeči, kdybych si je neobvázal, nevydržel bych to. V posledních hodinách mi dokonce vypadl i ovladač z ruky,“ okomentoval svůj výkon Kaya.

Foto: ActiVision

Ukázka ze hry Call of Duty: Black Ops 2

A jaký je recept na podobný úspěch? Vedle velkého odhodlání se podle něj člověk neobejde bez spousty energetických nápojů a lehkého jídla. Podporou ve zdolání světového rekordu Kayaovi byla také jeho přítelkyně, která jej chodila k počítači pravidelně povzbuzovat.

Foto: ActiVision

Ukázka ze hry Call of Duty: Black Ops 2

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám