Hlavní obsah

South Park: The Stick of Truth se převtělil do Dračího doupěte. Cartman je kouzelník

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tomu už sedmnáct let, co běží v televizích kontroverzní animovaný seriál South Park z dílny Treye Parkera a Matta Stonea. Během těch sedmnácti let se z jednoduchého „prdícího“ humoru stala inteligentnější satirická parodie na dnešní společnost, ale stále s tím starým dobrým humorem, a teď přichází konečně pořádná hra, o které tvůrci říkají, že se jedná o dokonalý zážitek z městečka South Park. Je tomu tak?

South Park: The Stick of TruthVideo: Ubisoft

 
Článek

Po úvodu, kde si hráč vytvoří svou postavu, ho čeká epické dobrodružství. Jako nově přistěhovaný občan South Parku se dostává do dětské hry podobné Dračímu doupěti. Během chvíle ho přivítá kouzelník Cartman a vysvětlí mu, proč je důležité bojovat za Klacek pravdy, ale jak je už v South Parku známé, tak celá „hra“ vyroste v obří rozměry, jež přesahují jinak nevinné čtvrťáky. Hráč si vybere své povolání a rozhodne se, zdali bude chtít být válečníkem, kouzelníkem, zlodějem nebo židem. Pořídí si první výbavu a dobrodružství začíná.

Foto: David Ryneš, Novinky

Obrazovka s tvorbou postavy

South Park je známý svým drsným humorem a je tomu tak i ve hře. Hráč tak potká hajlující potraty, kočky, zrzky, krávy. Zahraje si na gynekologa nebo pomůže zlepšit reputaci South Parku zmlácením a vyhnáním bezdomovců z města. Navštíví Kanadu, která je doopravdy kouzelně stylizovaná, nebo například mimozemskou loď. Samozřejmě nechybí známé postavy ze seriálu, jako je kuchař Chef, vánoční hovínko Mr. Hankey či Ježíš.

Hráč se v průběhu titulu učí nové techniky prdů a díky zkušenostem ze soubojů další speciální schopnosti odpovídající povolání, které si na začátku vybral. Souboje probíhají na tahy, jako tomu bylo například v sérii Final Fantasy. Na začátku každého tahu si hráč vybere, jestli chce před útokem použít nějaký předmět nebo podpůrnou schopnost.

Foto: David Ryneš, Novinky

Souboj s oživlým potratem celebrity Khloe Kardashian

Jediná výtka jde na stranu právě soubojů, které se po čase opakují. Titul obsahuje hromadu vedlejších úkolů, jež mu po dokončení dají možnost přivolat pomoc do souboje. Průběhem hraní se hráči odemykají také společníci. Vždy může být v partě s dalším čtvrťákem a po odemknutí je může jak v boji, tak mimo něj libovolně měnit. Ve hře se také občas vyskytují prostorové hádanky a velké množství sběratelských předmětů.

Zpracování není co vytknout. Vývojáři ze studia Obsidian spolu s tvůrci South Parku dostáli svým slibům a hra doopravdy vypadá jako seriál z televizních obrazovek a nejeden kolemjdoucí si ji splete s klasickou epizodou.

Foto: David Ryneš, Novinky

S rychlým přesunem po mapě pomáhá Timmy a jeho věrný oř

South Park: The Stick of Truth znovu potvrdil, že ne všechny licencované hry jsou špatné, a tak se pod notnou dávkou drsného humoru skrývá kvalitní RPG s poutavým soubojovým systémem a hromadou zábavného obsahu.

Titul vyšel na osobní počítače i konzole staré generace PlayStation 3 a Xbox 360. Pro nové konzole se momentálně neplánuje.

HODNOCENÍ: 9/10

Reklama

Výběr článků

Načítám