Hlavní obsah

Rayman Legends: Král plošinovek se vrací v lepší kondici

Novinky, ryn

Když vyšel jako blesk z čistého nebe před třemi roky Rayman Origins, okouzlil všechny milovníky tohoto žánru. Po pár přešlapech při experimentování se třetím rozměrem se tak vrátil tento někdejší král plošinovek opět do své dvojrozměrné podoby a ukázal, že zde je Rayman doma. Podařilo se mu to i v dalším pokračování nazvaném Legends?

Trailer ke hře Rayman LegendsVideo: Ubisoft

 
Článek

Jedna z ústředních postav, Polokus, známá také jako Bubble Dreamer, má noční můry, které vyrostou v obrovské rozměry, kdy pět zlých kouzelníků unese Teensíky, a je na Raymanovi a jeho partě zachránit tyto obyvatele snového světa. Sny Polokuse jsou zde prezentovány jako obrazy, z nichž každý je unikátní svým zpracováním, stylizací a protivníky. Na konci každého obrazu čeká hráče výzva formou epických soubojů s velkými bossi.

Nově se k Raymanovi připojuje barbarská válečnice se sekyrou Barbara. Z předchozích dílů zůstává fackovací Globox, lítající žabák Murfy a také volní obyvatelé Teensíkové. Titul je tak možno hrát až ve čtyřech hráčích u jednoho televizoru.

Foto: archív tvůrců

Rayman Legends

Základní hratelnost zůstává z předchozího dílu Origins stejná, kdy díky hudbě hráči procházejí úrovněmi v rytmu písní a mlátí, fackují a sekají vše, co se jim postaví do cesty. Během této cesty zachraňují uvězněné Teensíky a zneškodňují monstra, která napadla snový svět.

Audiovizuální zpracování je doslova kouzelné. Titul hýří stovkami barev a je podkreslen bláznivě vtipnou hudbou. K dokonalému zpracování přispívá také vložení trojrozměrných prvků, které dobře pracují s celkovou hloubkou hry. Na konzolích nové generace je vše perfektně ostré a hráče tento kouzelný svět absolutně pohltí.

Foto: archív tvůrců

Rayman Legends

Rayman Origins tak není nastavovaná kaše svého předchůdce, ale vylepšuje vše, co lze. Díky tomu je hratelnost vybroušená až na geniální úroveň a ukazuje všem, kdo je králem moderních plošinovek.

Titul je k dispozici na osobní počítače, konzole Xbox360, PlayStation 3 a Wii U, nebo na přenosné herní systémy Nintendo 3DS a PS Vita. Nově se nabízí také pro konzole nové generace PlayStation 4 a Xbox One.

HODNOCENÍ: 9/10

Reklama

Výběr článků

Načítám