Hlavní obsah

On-line hry: Vlna změn dorazila naplno už i k nám

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny významné domácí soutěže již skončily, mnohé dokonce odstartovaly svou novou sezónu, začátek dalších se neodvratně blíží. To se podle očekávání silně odrazilo i na složení našich nejambicióznějších celků, které se pro nový ročník snažily co nejkvalitněji posilnit. Nové základní sestavy oznámily kluby nEophyte, eSuba a In Ultimate Capacity.

Článek

Novinky z domova

  • Po delší době se opět rozvířila hladina naší usedlé Starcraft: Broodwar scény a to rovnou pořádně. O rozruch se postaral sílící klub eEriness, který pod svá křídla přetáhnul bývalou sekci Verya eSports, v níž figurují samá známá jména - Češi Lord.Ghoust, Buckfast, sKopheK, Slováci Sid, LordJurko a Estonec sCorpion.
  • Překvapivou zprávu vyslal do světa dosud neznámý multiherní klan Phortex. Ten oznámil zásadní změny ve svém vedení, které se okamžitě projevily angažováním velmi slibného Counter-Strike: Source týmu. Pětici HL!, Bazy, bam, VEska, Scary_Movie zřejmě není potřeba představovat, řada z uvedených se v minulosti proslavila v kádru DEFEATERS, Biologic nebo inteRaction.
  • NecroRaisers, náš nejstarší herní klub, se pokouší o další ze svých návratů na výsluní. K tomu aktuálnímu by mu měl dopomoct nově složený francouzský Counter-Strike: Source celek, jenž se v sestavě marcass, lowzz, binouzz, ENIGMA a Fqte představí na tamní špičkové offline akci MaxLan.
  • Značně zajímavý přestup se odehrál rovněž kolem mnohem méně známého Counter-Strike 1.6 klanu eXact fellaz, jenž se momentálně prezentuje senzačními výkony v několika našich ligách. Toho si zřejmě všimnulo i vedení běloruské organizace zorn-gaming a okamžitě sestavě ncs, hektykk, deemonio, nvl, lopRt, SirAster a Thor nabídlo spolupráci, na niž hráči kývnuli.

:. Ghoust (vlevo) je momentálně jedním z našich nejlepších hráčů, od nynějška bude rovněž reprezentovat klub eEriness

Novinky ze světa

  • Dvě nové tváře ve své Counter-Strike 1.6 sekci představila přední dánská organizace wooSai. Z týmu kvůli slabým výkonům odchází duo Lapez - caution. Nově akvizovanými posilami k zbylé trojici pzyclone, anizz, walth jsou zkušení borci karrigan a Nuggi, kteří bezesporu patří k absolutní dánské špičce.
  • Ve středu byl oficiálně potvrzen přestup Warcraft 3 hvězdy TH000 pod německé mousesports. Bývalý člen organizace wNv se tak stává již pátým Číňaněm v kádru mouz. Jediným domácím zástupcem týmu je HasuObs, jenž se zřejmě bude účastnit spíše sólových lig.
  • Do dočasné neaktivity upadnul švédský Call of Duty 4 celek fnatic. Jeden z vůbec nejlepších týmů v této hře se dostal do problému poté, co se jeho kapitán TiddeCall of Duty 5 rovněž pauzu, během které bude hledat adekvátní náhradu za Tiddeho.
  • odhodlal pověsit hraní na hřebík. Čtveřice zsitts, rivve, odyx a LINQAN, jenž u fnatic dále zůstává, si dává až do vydání Tam a rychle zase zpátky. Asi tímto způsobem fungovala výměna hráčů mezi americkými Counter-Strike 1.6 celky Evil Geniuses a MoB. Možná si ještě pamatujete, jak z EG do MoB putoval evolution a náhradou za něho šel zpátky Nepo. Přesně to stejné ale v opačném směru proběhlo i nyní. Evolution se tak vrací do EG, aby jim pomohl znovu vybojovat post domácí jedničky.

:. Evil Geniuses se vrátili ke své staré sestavě, s níž hráli například na KODE5 nebo GameGune

Rošáda hráčů mezi kluby nEophyte, eSuba a In Ultimate Capacity

V několika předešlých článcích jsme nakousnuli téma blížících se velkých změn, které zásadně ovlivní vyhlídky téměř všech adeptů na přední umístění v našich ligách. Jak bylo předpovězeno, tak se i stalo. Průběžně jsme vás zatím informovali o příchozích a odchozích hráčích především v menších klubech, tento týden k nám ovšem vlna změn dorazila naplno a zamíchala sestavami většiny našich špičkových týmů.

Jako první se poměrně nečekaně se svou novou sekcí vytáhnul známý český velkoklub nEophyte, o němž se spekulovalo, že již na Counter-Strike 1.6 scénu zanevřel. Vedení vyslalo do světa nejprve jakousi zprávičku o tom, že tým opravdu skládá a to kolem zřejmě nejlepšího tuzemského hráče oskara.

Už za několik hodin však byl odtajněn i zbytek sestavy a bylo jasné, že se nEph jednak podařilo složit opravdu kvalitní pětku, ale také že svými novými posilami řádně zatopilo ostatním celkům, z nichž hráče přetáhlo. Kromě oskara budou totiž klubový dres oblékat jeho slovenští spoluhráči z DEFEATERS skreqone a Bafo, s nimiž nedávno vyhrál World GameMasters Tournament, zigurat z eSuby a jeho kamarád a dlouholetý spoluhráč arsas.

:. skreqone, oskar! a Bafo (zprava) mění barvy DEFEATERS za nEophyte

Další, kdo vyrukoval s novým složením svého Counter-Strike 1.6 týmu, byla organizace eSuba, která se na poli této hry stále nemůže stabilně prosadit a její výsledky jsou trochu jako na houpačce.

Právě proto se kromě zigurata rozhodla pro nový ročník lig rozloučit i s PHardem, jenž do klanu údajně vnášel špatnou atmosféru. Dvě vzniklá místa se trojice jckl, genius a jRi rozhodla zaplnit jedněmi z nejnadějnějších hráčů naší scény.

Prvním z nich je wolf, který přichází z konkurenčních In Ultimate Capacity, s nimiž vybojoval na WGT krásné třetí místo a senzačně se prezentoval i na Národním finále WCG. Druhým je o něco méně známý Endruu, jenž naposledy společně s HYUGOU ukořistil stříbro na prestižním turnaji v herně BattleZone.

:. eSuba ještě ve starém složení na finále WCG kvalifikace

Jako poslední s novinkou o obměněné sestavě přišel mladý multiherní klan In Ultimate Capacity. Ten musel zaplnit pouze jedno uvolněné místo, s čímž neměl moc starostí. K jednomu z nejzvučnějších jmen několika posledních měsíců Montymu a brněnskému triu FreeZ, small, Fantomas se přidává velmi zkušený DeathoN. Tento hráč, jehož můžete znát rovněž pod přezdívkou Emill, byl ještě nedávno členem úspěšné sestavy nEophyte, v níž střílel společně s Montym, s kterým společně hrává dlouhá léta.

:. IUC jdou do nového ročníku lig pouze s jednou změnou

Slovenský klub DEFEATERS se zatím nevyjádřil, jak bude řešit vzniklé problémy se svou sestavou, v níž zůstávají pouze Češi zEro, Pepik a Slovák h4. Změny se opět vyhnuly stabilnímu kádru FU.sk, který tak bude opět největším favoritem nadcházející sezóny.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Skončila domácí WCG kvalifikace

Zatímco ve světě jsme během tohoto týdne zaznamenali pár významných změn, u nás doma je hladina vody stále klidná. Občas ji zčeří akorát několik menších...

Výběr článků

Načítám