Hlavní obsah

Obsah chybí, kritizuje Microsoft herní službu Stadia

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostře se do konkurenční společnosti Google opřel Microsoft kvůli připravované herní službě Stadia. Šéf marketingu amerického softwarového gigantu Mike Nichols v rozhovoru pro deník The Daily Telegraph dal jasně najevo, že jeho konkurent nemá hráčům co nabídnout.

Díky službě Stadia nebudou výkonné herní stroje potřebaVideo: archív výrobce

 
Článek

„Rozvíjející se konkurence, jako je Google, mají sice cloudovou infrastrukturu, ale obsah jim chybí,“ prohlásil Nichols. Narážel přitom na to, že Google je v herním segmentu zatím v plenkách, kvůli čemuž nemá dostatek kontaktů pro nabídku kvalitních her.

Zdůraznil, že Google se celá léta zaměřoval pouze na mobilní „hříčky“ a že klasické tituly, které by uspokojily hráče na dlouhé týdny, v nabídce podniku chybí úplně. Jedinou výhodou připravované služby Stadia je podle něj „navázání na komunitu okolo YouTube“.

Přímá konkurence pro Microsoft

Kritika ze strany Microsoftu není nijak překvapivá, Stadia bude totiž přímým konkurentem pro nedávno představený Project xCloud. A právě ten pochází z pera amerického softwarového gigantu.

Google se navíc netají ani tím, že Stadia bude přímo konkurovat zavedeným výrobcům konzolí, jako jsou Sony PlayStation 4 či Xbox One od Microsoftu. Služba Googlu by měla v první řadě odbourat vysoké nároky na výkon hardwaru na straně uživatelů. Potřebný výkon totiž zajistí virtuální servery a k samotnému hráči bude už jen přes internet putovat samotný obrazový signál.

Foto: archív výrobce

Takto by měl vypadat ovladač pro hraní prostřednictvím služby Stadia.

Vyšší nároky na rychlost připojení

Právě z toho důvodu bude novinka klást velké nároky na rychlost internetového připojení, i když podrobnosti zástupci společnosti zatím nezveřejnili. Na bližší informace si budeme muset počkat až do léta, kdy se bude konat herní akce E3.

Už nyní je nicméně zřejmé, že podporována bude celá řada her. Počítá se například s tituly Assassin’s Creed Odyssey, Doom Eternal, NBA 2K19 či Rime. Využívat novou streamovací službu Stadia bude možné pravděpodobně za měsíční předplatné.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám