Hlavní obsah

Nové dobrodružství legendárního vačnatce Crashe naplnilo očekávání

Novinky, David Ryneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Crash Bandicoot je tu s hráči bezmála 25 let. Tento legendární maskot se po dlouholetém útlumu vrátil se skvěle předělanou původní trilogií tři roky dozadu. Nyní ale vychází zbrusu nový, čtvrtý díl a netřeba chodit kolem horké kaše. Čtyřka je skvělá!

Upoutávka na hru Crash Bandicoot 4: Its about timeVideo: Activision

 
Článek

Crash, Coco, Neo Cortex a další staří známí ze série Crash Bandicoot se vracejí. Tentokrát aby cestovali časem a různými světy. Starými i novými. Cíl je jasný. Vypořádat se se zloduchy, nasbírat co nejvíce jablek a pak si dát šlofíka na své pláži.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Crash Bandicoot 4: Its about time

Jednotlivé světy jsou výborně zpracované. Ať jde o prehistorické úrovně s dinosaury, či o dalekou budoucnost plnou nových technologií. V jednotlivých úrovních jsou opět různé vychytávky. Ať už jde o tyče, po kterých hráč klouže, lodě, kterými jezdí úrovní, nebo klasické „utíkací“ pasáže, kdy Crash nebo Coco musí před něčím utíkat. K dopadení padouchů poslouží hráči nové masky.

Každá z masek, které Crash nebo Coco najdou, propůjčuje hráči speciální schopnosti. Pomocí masek mohou hráči měnit gravitaci nebo například zpomalovat čas. Díky nim se tak dostanou na jinak nepřístupná místa, kde se nachází vytoužená jablka. K tomu se navíc postupně odemykají další nové postavy a hromada kosmetických úprav herních postaviček.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Crash Bandicoot 4: Its about time

Nechybějí tradiční výzvy, vyšší obtížnost a tentokrát i určitá forma režimu pro více hráčů. V jednom režimu si hráči po skonání či překonání záchytného bodu vyměňují ovladač. Na všechno to hopsání, skluzování, roztáčení se a občasné lítání se navíc skvěle dívá. Hra překypuje obrovským počtem barev a občas to vypadá, že se na obrazovce odehrává velice kvalitní animovaný film.

Po úspěchu předělané trilogie bylo jasné, že pokračování na sebe nenechá dlouho čekat. Obavy však byly na místě a to, že se začne Crash opět dřenit v neprospěch kvality. Naštěstí čtyřka naplnila očekávání a obavy byly rozdrceny v hromadu malých jablek. Crash a Coco jsou zpátky v plné parádě a užijí si jej jak děti, tak i dospělí veteráni, kteří si pamatují Crashe coby maskota první generace Playstationu.

Crash Bandicoot 4: It´s about time vyšel pro herní konzole Playstation 4 a Xbox One.

HODNOCENÍ: 9/10

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám