Hlavní obsah

Nintendo pracuje na nové konzoli. Starší Wii U se ale do důchodu ještě nechystá

Novinky, ort

Není žádným tajemstvím, že společnost Nintendo již několik posledních měsíců pracuje na nové televizní konzoli. Ta by se měla na pultech obchodů objevit ještě letos, aktuálně nabízený model Wii U ale kvůli příchodu novinky neskončí.

Foto: Nintendo

Aktuálně nabízený model Nintendo Wii U

Článek

O příchodu nové konzole, která nese prozatím pracovní název NX, informoval minulý týden japonský list Nikkei s tím, že aktuální model se chystá do důchodu. S příchodem novinky se měl model Wii U přestat podle informací listu úplně vyrábět.

Na to ale prakticky okamžitě zareagovala společnost Nintendo, která tuto informaci popřela. Vedení podniku tak dalo jasně najevo, že příchod nové konzole tu starší automaticky nepohřbí. Ono to není s ohledem na prodejní výsledky zas tak velké překvapení.

Wii U si totiž premiéru odbyla na konci roku 2012 a od té doby se jí prodalo více než 12,6 miliónu kusů. A zájem neutichá ani po letech, každý měsíc si tuto televizní konzoli koupí desetitisíce lidí z různých koutů světa.

Prodeje Wii U by tak mohly během letošního a příštího roku ještě o několik miliónů kusů stoupnout.

Novou konzoli chystá i Sony

Právě koncem roku by se měla na pultech obchodů objevit nová konzole od Nintenda, která nese prozatím pracovní název NX. Žádné konkrétní hardwarové parametry novinky však zatím oznámeny nebyly, všechny informace jsou drženy pečlivě pod pokličkou.

Kromě konzole Nintendo NX se bude snažit na předvánočním trhu uspět také konkurenční novinka od společnosti Sony. Playstation 4.5 bude podle neoficiálních informací lákat především na vyšší výkon. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám