Hlavní obsah

Kapesní herní konzole od Nintenda bude mít dvakrát větší obrazovku než doposud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonský výrobce herních přístrojů a her Nintendo Co. zvětšil obrazovku svého kapesního herního přístroj 3DS, aby mohl lépe konkurovat chytrým telefonům a tabletům. Obrazovka nového modelu nazvaného 3DS XL je téměř dvojnásobná ve srovnání s dosavadním přístrojem. V Japonsku a Evropě se začne prodávat 28. července a v USA 19. srpna.

Foto: Nintendo

Starší Nintendo 3DS (vlevo) má ve srovnání s novým modelem s přídomkem XL téměř dvakrát menší obrazovku.

Článek

Pro japonský trh byla cena nového přístroje, který se v Japonsku bude jmenovat 3DS LL, stanovena na 18 900 jenů (přes 4800 Kč). V USA se bude prodávat za 199,99 USD (4100 Kč), pro Evropu cena zveřejněna nebyla.

Kapesní konzole 3DS má dotykovou obrazovku a zobrazuje trojrozměrně i bez speciálních brýlí. Konzole má dvě obrazovky. U běžného modelu jsou úhlopříčky obrazovek 3,53 palce (devět centimetrů) a 3,02 palce (7,7 cm). U nového modelu XL jsou 4,88 palce (12,4 cm) a 4,18 palce (10,6 cm).

Foto: Nintendo

Nintendo 3DS

Nový přístroj je také o něco těžší. Výdrž baterií pak byla prodloužena u trojrozměrných her na 6,5 hodiny z pěti hodin a u běžných her až na deset hodin z osmi.

Kapesní herní přístroje v poslední době musí bojovat se silnou konkurencí chytrých telefonů a tabletů, které umožňují uživatelům nejen hrát hry, ale také trávit čas na sociálních sítí a poskytují i další zábavu. Větší obrazovka by mohla pomoci Nintendu odlišit se od dalších přístrojů, avšak i nová obrazovka je stále menší než obrazovka iPadu.

Nintendo uvedla 3DS na trh v únoru 2011. Od té doby prodala 17 miliónů těchto přístrojů, napsala agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám