Hlavní obsah

Hry.cz se změní k nepoznání

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seznam.cz v pátek spustila zcela novou verzi herního portálu Hry.cz. Ten už nebude sloužit pouze ke hraní jednoduchých on-line titulů, ale jako místo, kde hráči najdou všechny důležité informace o jednotlivých hrách.

Foto: Seznam.cz

Nové Hry.cz

Článek

O tom, že se má server Hry.cz změnit k nepoznání, informovaly Novinky již v půlce září. [celá zpráva]

Nová verze herního portálu od společnosti Seznam.cz však zatím běží pouze v testovací verzi. „Hry.cz nově nabízejí katalog her, kde si každý podle vlastních preferencí najde svého favorita. Výběr přitom nemusí být nijak omezen ani typem zařízení, ani platformou. Jde o největší změnu v novém konceptu serveru, který původně sloužil jen k on-line hraní her. Nyní se možnosti rozšiřují i k počítačům, mobilním zařízením a konzolím,“ uvedla Táňa Lálová, PR specialistka společnosti Seznam.cz.

Zdůraznila, že jednotlivé hry je možné filtrovat podle stáří nebo jejich hodnocení. Tituly jsou rozděleny tradičně i podle žánru a přesného typu.

Foto: Seznam.cz

Detailní náhled popisu jedné z her

„Nápad na portál vznikl, když jsme si navzájem v kanceláři s kolegy vyměňovali zkušenosti s hrami a doporučovali si ty nejlepší. Přitom jsme zjistili, že nemáme a ani neznáme službu, která by toto poskytovala,“ konstatoval Marek Vacek, produktový manažer služby Hry.cz.

Každá hra přitom bude doplněna o speciální obsah. „Novou redakci jsme se rozhodli složit z předních specialistů na herní tematiku v Česku. Šéfredaktorem se stal Martin Bach, jehož jméno je v herním světě pojem. Je šéfredaktorem a vydavatelem časopisu LEVEL a více než čtyři roky byl viceprezidentem Asociace herního průmyslu České republiky. Redakci tvoří zkušený tým z Tiscali, který už rok připravuje pro internetovou televizi Stream.cz pořad Games TV, kterým provádí herní guru Lukáš Grygar. Už dnes nachystali pro fanoušky řadu podrobných recenzí včetně rad i tipů, jak na kterou hru, aby byl herní zážitek co největší,“ doplnil Vacek.

„Pro změnu celého konceptu jsme se rozhodli po pečlivých úvahách. Doba postoupila a dnes už se hry hrají i trochu jinak, než tomu bylo v čase původního portálu Hry.cz. Vznikly nové platformy, díky kterým je hraní dostupné každému a všude. Proto představujeme tento tzv. produktový pivot,“ vysvětlil produktový manažer služby Hry.cz.

V testovací verzi poběží Hry.cz až do konce října. „Cílem tohoto testovacího období je sesbírat zpětnou vazbu a ladit betaverzi serveru Hry.cz. Všichni, kdo se budou chtít do testování zapojit, najdou novou službu na stránce nove.hry.cz. Stávající podobu Her pro věrné fanoušky zachováváme na duelovky.cz,“ uzavřela Lálová.

Foto: Seznam.cz

Původní Hry.cz se přesunou na adresu duelovky.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám