Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Space Hulk – na život a na smrt

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Převádět stolní hru do počítačové podoby se může zdát jako nepříliš dobrý nápad, ale hutná atmosféra a perfektní hratelnost vás brzy přesvědčí o opaku.

Článek

Píše se 41. století a vy cestujete vesmírem s partou mariňáků a sem tam musíte zavítat na nějakou opuštěnou planetu a prozkoumat ji. Jak ale brzy zjistíte, zase tak moc opuštěná není, protože se to na ní záhy začne hemžit těmi nejodpornějšími vesmírnými stvořeními.

V té chvíli dojde samozřejmě na boj. Jeho zpracování vzdáleně připomíná klasiku UFO: Enemy Unknown. Velíte partičce mariňáků, kteří se od sebe liší svými schopnostmi a výstrojí. Každý má přidělený počet kroků, které může využít na pohyb nebo střelbu. Jakmile všemi odtáhnete, předáte tah a sledujete, co vymyslí nepřítel.

Vtip tkví v tom, že většina misí se odehrává v úzkých chodbách, a tak musíte zapojit své strategické možnosti na maximum. Budete se u toho parádně bavit, ale také si vychutnávat atmosféru tísnivého strachu.

Škoda jen, že autoři trochu více nezpracovali na vizuální ztvárnění, určitě by to hře přidalo nějaké body navíc.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám