Hlavní obsah

HRA: Dr. Doc - lékařem v akci

Novinky, Ondřej Pohl

Lékař obvykle nebývá typickým hrdinou akčních her, proto můžeme tento titul označit za relativně originální. Půjde v něm o míchání léků a boj proti krvelačným monstrům.

Článek

Vzhled hry je velmi jednoduchý, osobně bych tipoval na nějakou inspiraci osmibity, někteří zkušení a znalí čtenáři mě jistě rádiu v diskusi pod článkem doplní. Hlavní postavou je zde lékař, hbitý stařík s bílým plnovousem, jehož hlavním úkolem je zbavit danou úroveň všech monster.

Bylo by lákavé popadnout do ruky brokovnici a zfalšovat přání monster o eutanazii, ale tak jednoduché to (naštěstí) nebude. Hlavní roli zde totiž hrají barvy. Je potřeba sesbírat takové ovoce, aby jejich kombinace utvořila barvu vybraného nepřítele, donést je do speciální stroje, který s postará o jejich smíchání a takto vytvořenou láhev s lektvarem donést na místo určení.

Celé to vypadá velmi jednoduše, ale jako v každé jiné hře jsou zde překážky, které ji tvoří těžší a zároveň taky zábavnější. Zde se mezi ně počítají další příšery, které už netřeba ničit, ale pouze před nimi utíkat a hlavně pak překážky fyzického rázu, například nevhodně umístěné zdi nebo podlaha se smrtícími hroty.

Prakticky by tomuto titulu nebylo co vytknout, snad jen ho určit menším hráčům. Škoda jen, že běží pouze v malém okně uprostřed obrazovky.

DOWNLOAD, homepage, 1.2 MB, 6/10

Reklama

Související články

HRA: Sonic Junior - plošinovka s ježkem

Malý modrý ježek je známým herním hrdinou hlavně díky konzolím značky Sega. Teď se ale vyskytuje i na PC, ke všemu ještě zadarmo.

HRA: Diabolika 2 - hororová logika

Pokud máte chuť na něco logického, ne zas až tak úplně jednoduchého a k tomu všemu ještě zabaleného do líbivého hororového kabátku plného nejrůznějších...

Výběr článků

Načítám