Hlavní obsah

HRA: 3DSolitare - Pasiáns 3D

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karetní hru pro jednoho s názvem Solitare asi netřeba blíže představovat, je totiž standardní součástí Windows, a tak se s ní setkal skoro každý, kdy jí někteří doslova propadli. Teď tu máme její trojrozměrnou verzi. A jaká je? Na to se snaží odpovědět následující minirecenze.

Foto: Václav Turek

o besedu byl velký zájem

Článek

Jak už jsem řekl, díky monopolnímu postavení Microsoftu na trhu operačních systému dnes v téměř každém osobním počítači nalezneme nějakou tu verzi Windows, k níž je přidána i hra s názvem Solitare. Jen by mě zajímalo, kdy se proti tomu vzbouří výrobci ostatních her a Microsoft zažalují, stejně jako nedávno v případě Media Playeru.

Ale pojďme už ke hře samotné, jak jste asi pochopili sami, jedná se trojrozměrné zpracování Solitare. Celou plochu, na níž jsou karty umístěny, tak můžete v prostoru libovolně otáčet a natáčet, případně měnit úhel pohledu. Samozřejmě to celé vypadá velice efektně, zvláště animace na začátku a úspěšném konci hry stojí za to, ale je celkem pochopitelné, že jedna dimenze navíc s sebou přináší i problémy. Je to zejména poněkud horší orientace v prostoru (takže nakonec budete mít karty natočeny tak, že to bude vypadat téměř jako klasický Solitare), a taktéž se občas nevyhnete potížím s ukotvováním karet na nové pozice.

Co dodat a říci na závěr? Snad jen, že tato hra nepřináší nic revolučního a nového, kvůli čemu byste měli plakat, když to nebudete mít. Pokud ale Solitare často hrajete, pak vám jeho nový grafický vzhled může přijít vhod.

DOWNLOAD, homepage, 1 MB, 6/10

Reklama

Související články

HRA: StarShip Trooper: adrenalinová česká akce

Po nějaké době tady zase máme hru, která vydrží rozhodně déle než jen jednu přestávku na oběd a o to víc je potěšitelné, že se jedná o český výrobek....

HRA: FloboPuyo - veselá logika

Za poněkud nezvyklým názvem se skrývá klon jedné logické hry, kterou jste už určitě stokrát viděli, ale přesto si ji s chutí po stoprvní zahrajete znovu. Její...

HRA: Piškvorky - klasika všech klasik

Když už mluvíme o předělávkách všemožných her, je tady jedna - velice populární, přesto se často nového kabátku nedočká. Ano, mluvím o piškvorkách a jejich...

Výběr článků

Načítám