Hlavní obsah

Herní gigant Razer to vzdal, zavírá vlastní obchod s videohrami

Novinky, ort

Rozhodnutí definitivně padlo. Americký herní gigant Razer, který se proslavil především výrobou prvotřídního progamingového náčiní, oznámil ukončení svého vlastního internetového obchodu s hrami. Jím se podnik snažil konkurovat zavedenějším společnostem, například platformě Steam od Valve.

Foto: repro gamestore.razer.com

Razer Game Store.

Článek

Svůj vlastní internetový obchod s hrami Razer otevřel v první polovině loňského roku. Steamu a dalším podobným platformám se snažil americký herní gigant konkurovat především nižšími cenami jednotlivých titulů.

Jak se ale nyní ukazuje, atraktivní cenovky na globální úspěch rozhodně nestačí. Proto se vedení Razeru definitivně rozhodlo, že po pouhých deseti měsících obchod uzavře. Stát se tak má na konci února.

Uživatelů nebylo dost

Razer Game Store podle zástupců amerického podniku nedokázal přilákat dostatek uživatelů, aby se jeho provoz vyplatil. Proto nyní celou společnost čeká „reorganizace“, jak uvedli zástupci Razeru. Je nicméně zřejmé, že v oblasti digitálního obchodu se bude propouštět.

Důležité je upozornit na to, že hráči o zakoupené digitální licence nepřijdou. Aby je mohli využít i po přeinstalování počítače nebo přechod na jiný stroj, je však nutné vytvořit nový účet na platformách Steam nebo Uplay. Právě s těmi se zástupci Razeru dohodli, že zakoupené licence převezmou. Uživatelé si nicméně budou muset na těchto internetových službách vygenerovat nové klíče k jednotlivým hrám.

Ze světa her však Razer rozhodně neodchází, výrobě herního hardwaru se bude věnovat i nadále. Místo digitálních kopií her tak své snažení zaměří na progamingové klávesnice, myši a další příslušenství.

Reklama

Výběr článků

Načítám