Hlavní obsah

E3 2016: Microsoft odhalil nový Xbox. Je menší, hezčí a levnější

Novinky, ort
Los Angeles
Aktualizováno

Společnost Microsoft v pondělí odhalila novou televizní konzoli Xbox One S. Ta láká na kompaktnější rozměry, atraktivnější design a v neposlední řadě také na lepší hardwarové součástky. Premiéru si nová jednička odbyla na největším herním veletrhu E3, který v těchto dnech probíhá v americkém Los Angeles.

Televizní konzole Xbox One SVideo: Microsoft

 
Článek

Spekulace o tom, že společnost Microsoft chystá novou televizní konzoli, unikaly na internet několik posledních týdnů. A to i přesto, že se je zástupci amerického softwarového gigantu snažili několikrát dementovat. [celá zpráva]

Nyní už je jasno – fanoušci se nové jedničky dočkají. Novinka bude lákat především na kompaktnější rozměry. Zatímco předchůdce z roku 2013 byl velký zhruba jako DVD přehrávač, novinka prošla dietou – je o 40 % menší.

Foto: archív výrobce

Xbox One S

Menší rozměry, hezčí vzhled

Už na první pohled je jasné, že americký softwarový gigant chtěl novinku designově odlišit od předchůdce. Zatímco ten byl černý, nové esko je sněhově bílé. Místo sešikmených hran sází na ostré řezané linie.

Tím ale změny nekončí. „Při návrhu Xboxu One S jsme se snažili především zredukovat rozměry. To nám ale nestačilo, tak jsme vylepšili i některé schopnosti, které uživatelé jistě ocení,“ podotkl při slavnostním odhalení viceprezident herní divize Microsoftu Phil Spencer.

Narážel přitom na hardwarové změny nové konzole. Model One S totiž podporuje 4K videa, což jinými slovy znamená, že muselo dojít k vylepšení jeho procesoru či grafického čipu. Přesné parametry však Spencer na tiskovce neprozradil.

Foto: archív výrobce

Xbox One S

Díky nárůstu výkonu je novinka schopna zpracovávat také HDR obraz (High Dynamic Range), který bývá často lákadlem prémiových televizorů. Ty dokážou pracovat s vysokým kontrastem a maximálním jasem, nečiní jim tedy problém zobrazit graficky náročné scény, ve kterých se prolíná velmi světlé a velmi tmavé pozadí. A nově to umí také konzole od Microsoftu.

Zvětšilo se také místo pro hry. Místo 1TB pevného disku je totiž nový herní systém vybaven 2TB jednotkou.

Cena příjemně překvapí

Příjemným překvapením je i cena Xboxu One S. Měla by se totiž prodávat za 299 dolarů (1TB verze), tedy v přepočtu bezmála 7200 Kč. Model s 2TB úložným prostorem pak vyjde na 349 dolarů (8400 Kč).

V minulosti přitom konzole od Microsoftu vždy startovaly na cenovkách přesahujících hranici deseti tisíc korun.

Prodej modelu One S by měl začít už v průběhu srpna. Zda se novinka v osmém měsíci roku ukáže na pultech tuzemských obchodů, však zástupci amerického softwarového gigantu neprozradili.

Televizní konzole Xbox OneVideo: Microsoft

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám