Hlavní obsah

Call of Duty: Black Ops 3 potěší změnami i propracovanou kooperací

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok se s rokem sešel, a to znamená, že i letos vyjde další díl populární střílečky Call of Duty. Tentokrát od vývojářů ze studia Treyarch, kteří stojí za populární odnoží World at War či Black Ops. Je to právě třetí díl Black Ops, který jsme si mohli na veletrhu Gamescom osahat, a vypadá to, že ve studiu stále vědí, co dělají.

Upoutávka na hru Call of Duty: Black Ops 3Video: Treyarch

 
Článek

Stejně jako díl Advanced Warfare se i třetí Black Ops odehrávají v budoucnosti. Konkrétně v roce 2065, což je čtyřicet let po událostech z druhého dílu. Robotika a implantáty vládnou světem a lidstvo proti nim protestuje. Do vínku tak přichází tvorba supervojáků, kteří díky technologickému pokroku zajišťují chod veškerých bitev.

Foto: Treyarch

Ukázka ze hry Call of Duty: Black Ops 3

Vývojáři se však změn nebojí a nový díl obsahuje například nové pohyby postavy, které okořenili parkourem, který je podobný tomu z Titanfallu. Příběhová kampaň se například nyní může hrát v kooperaci s dalšími třemi kamarády či náhodnými hráči.

My jsme si však na veletrhu zahráli hlavně režim pro více hráčů, který je právě tím hlavním, proč si hráči každoročně nové Call of Duty pořizují. V něm jsme se mohli chopit jednoho ze šesti (v plné verzi jich bude devět) tzv. specialistů, kteří nyní suplují třídy z předešlých dílů.

Foto: Treyarch

Ukázka ze hry Call of Duty: Black Ops 3

Každý specialista má odlišný původ a jinou hratelnost a hlavně speciální schopnost, na které stojí hráčovo přežití či nápomocnost týmu. My jsme si zkusili tzv. Seraphu, která svou schopností dokáže zabít pouhou jednou ranou pomocí annihilatora. Schopnost však nelze používat libovolně a hráč musí počkat, až se nabije.

Režim se hrál Hardpoint, ve kterém musí týmy obsazovat jednotlivé body, a odehrával se na mapě Hunted. Akce je opět bleskově rychlá a hodně tomu napomáhá i rozšířený pohyb hráče. Najdou se tak například místa, která může hráč podplavat, případně se ve vodě na chvilku schovat a poté zasadit tvrdý úder do zad nepřátelského týmu.

Upoutávka na režim pro více hráčů v Call of Duty: Black Ops 3Video: Treyarch

Zpracování nedělalo ostudu minulému dílu, a i přes to, že se nejedná o nejhezčí hru tohoto roku, se třetí Black Ops nemají rozhodně za co stydět. V akci to vypadá hezky a nároky na hardware by neměly být tak vysoké, což potvrzují samotní vývojáři.

Díky možnosti hraní v kooperaci a velkým změnám po vzoru Advanced Warfare to vypadá, že vývojáři ze studia Treyarch potvrdí své kvality a přinesou opět nadprůměrný díl. Jedno je jisté – a sice to, že by se nemělo jednat o stejný průšvih, jakým byl díl s podtitulem Ghosts.

Foto: Treyarch

Ukázka ze hry Call of Duty: Black Ops 3

Call of Duty: Black Ops 3 vychází 6. listopadu pro osobní počítače, konzole staré generace Xbox 360, PlayStation 3 a nové konzole Xbox One, PlayStation 4. Pokud si však titul pořídí hráči v předobjednávce, mohou se zúčastnit beta režimu pro více hráčů, která bude na PlayStation 4  19.–23. srpna, případně 26.–30. srpna na Xbox One a osobních počítačích.

Reklama

Výběr článků

Načítám