Hlavní obsah

Slavná hra Flappy Bird dostala pokračování, najednou může hrát 100 lidí

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Student technické univerzity ve vietnamské Hanoji Nguyen Dong rozpoutal v roce 2013 herní mánii s titulem Flappy Bird. Po vlně kritiky ale hra z displejů chytrých telefonů zmizela. Pokračování přichází až nyní, po více než pěti letech. Má přitom větší ambice než původní titul.

Flappy RoyaleVideo: archív tvůrců

 
Článek

Titul Flappy Bird učaroval milionům hráčů především velice jednoduchým principem, na kterém staví.

Na dotykovém displeji hráč ovládá žlutého ptáčka, se kterým musí balancovat mezi zelenými trubkami. Čím více jich obletí, tím více bodů získá.

Foto: archív tvůrců

Hra končí ve chvíli, kdy ptáček narazí do jednoho z potrubí. Právě jednoduché ovládání je jedním z hlavních důvodů „ptačí“ mánie.

Student však čelil s rostoucí popularitou tlaku ze strany některých fanoušků, kteří tvrdili, že Flappy Bird je pouze okopírovaný a zjednodušený Super Mario. Naráželi přitom na velice podobnou grafiku.

Další výtky, kterých se denně objevovaly desítky, směřovaly k samotné hře. Podle některých ji totiž autor jednoduše okopíroval z titulu Piou Piou pro Android z roku 2011.

Foto: archív tvůrců

Super Mario

I proto se nakonec tvůrce rozhodl úspěšnou hru v roce 2014 z internetových obchodů stáhnout. „Můžu říct, že Flappy Bird byl mým úspěchem, ale zároveň úspěchem, který mi zničil můj prostý život. Proto tento titul nyní nenávidím,“ uvedl již dříve Dong.

Pak se po studentovi prakticky slehla zem. Vyvíjel další hry, ale žádná z nich nedosáhla takového úspěchu jako Flappy Bird. Prolomit se to bude snažit až v letošním roce, vydána totiž byla pro chytré telefony předělávka původní hry Flappy Bird zvaná Flappy Royale.

Populární režim battle royale

Děj tohoto titulu má úplně stejný průběh, ale zapojí do jednoho kola až stovku hráčů najednou. Vyhraje ten, kdo zvládne s ptáčkem jako poslední balancovat mezi překážkami.

Půjde tedy o tzv. battle royale titul, které se v posledních letech těší stále větší popularitě.

Foto: Profimedia.cz

Student technické univerzity v Hanoji Nguyen Dong

Na stejném principu totiž staví například populární Fortnite či PUBG. A to i přesto, že mají daleko poutavější grafiku a jsou ještě náročnější na ovládání, herní koncept je stejný.

Bude tedy velmi zajímavé sledovat, zda se hře Flappy Royale podaří navázat na úspěch původního titulu. Hra je v současnosti k dispozici zadarmo, avšak pouze pro platformu Android.

Upoutávka na hru Fortnite Battle RoyaleVideo: archív tvůrců

PUBG

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám