Hlavní obsah

Hit Fortnite pokořil hranici 200 milionů hráčů. Pro tvůrce je to továrna na peníze

Novinky, mif

Zástupci herního vydavatelství Epic Games si mohou mnout ruce. Popularita titulu Fortnite, který jim vydělává miliardy, totiž neustále roste. Dokazují to čerstvá data analytické společnosti Bloomberg, podle kterých vůbec poprvé v historii počet hráčů Fortnitu překonal pomyslnou hranici 200 milionů.

Upoutávka na hru Fortnite Battle RoyaleVideo: archív tvůrců

 
Článek

Cifra 200 milionů registrovaných hráčů je opravdu obrovská. Titulů, které byly takto úspěšné, bylo v historii jen pár. Loni se například pochlubila společnost Nintendo, že hru Super Mario Run si stáhlo přes 200 milionů lidí.

Ve zmiňované cifře jsou započítáni hráči, kteří si Fortnite nainstalovali a alespoň jednou zahráli. Samozřejmě aktivních hráčů, kteří skutečně hrají pravidelně, je citelně méně. Podle poslední zprávy Epic Games jde zhruba o 80 milionů lidí, i to je ale úctyhodný výsledek.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Hráči si mohou, stejně jako v dalších bezplatných titulech, připlatit za některé vychytávky. Platí se například za jiné vzhledy postav, odlišné výbavy apod. A právě takové platby přinesly za uplynulé čtyři měsíce tvůrcům miliardu dolarů, tedy v přepočtu více než 22 miliard korun.

V titulu Fortnite Battle Royale se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou. Hrát je přitom možné i v týmech.

Fortnite je k dispozici pro počítače, televizní konzole i chytré telefony a počítačové tablety. Stahovat jej je možné zdarma.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám