Hlavní obsah

Zájem o konzoli Switch neutichá, koupilo si ji už přes 22 miliónů lidí

Novinky, ort

Hybridní konzole Switch od společnosti Nintendo si odbyla premiéru loni v březnu. Přestože tedy tento herní systém oslaví zanedlouho už druhé narozeniny, na popularitě mezi lidmi mu to rozhodně neubírá. Podle nejnovějších finančních výsledků se japonskému hernímu gigantu podařilo prodat 22,86 miliónu konzolí Switch.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Za uplynulé tři měsíce se tedy prodaly více než tři milióny televizních konzolí od Nintenda. Ještě v létě totiž počítadlo prodaných Switchů ukazovalo číslovku 19,67 miliónu.

Za nejpopulárnější televizní konzoli v historii Nintenda se doposud považoval model Wii. Ten si svůj úspěch zajistil především interaktivním ovládáním každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Stačí mít v ruce speciální ovladač.

Konzoli Wii si koupilo více než sto miliónů lidí, pak byla výroba ukončena. Nástupce zvaný Wii U už takový úspěch neměl, u zákazníků skončilo jen 13 miliónů konzolí.

Chystá se nástupce

Překonat úspěch modelu Wii se patrně nepodaří ani aktuálně nabízenému modelu Switch. Podle informací serveru Wall Street Journal totiž již podnik chystá nástupce, který by si měl odbýt premiéru již příští rok. Prodej by pak měl začít podle serveru v průběhu léta.

Foto: archív výrobce

Nintendo vyzrálo na vadné herní ovladače u konzole Switch

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Jak už tomu bývá, zájem o starý model po uvedení nového s největší pravděpodobností dramaticky klesne. Stomiliónový milník tak bude nejspíše pro Switch nedosažitelný.

Hlavní vylepšení by se mělo u nástupce týkat výkonu a dotykové obrazovky. Přece jen aktuálně nabízený model má pouze rozlišení 720p, které je již přežité. Novinka se tak pochlubí patrně rozlišením 1080p, nebo ještě vyšším. Díky tomu bude konzole od Nintenda lépe konkurovat chytrým telefonům, které se používají pro hraní her stále častěji.

Switch je hybridní konzole, se kterou je možné hrát nejen doma u televizoru, ale také na cestách. Tento systém je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty stačí jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Foto: archív výrobce

Nintendo Wii

Foto: Nintendo

Nintendo Wii U

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám