Hlavní obsah

Čekání je u konce. Hru Fortnite je možné stahovat i pro Android

Novinky, ort

Hra Fortnite je několik posledních měsíců naprostým hitem. Doposud ji však mohli hrát pouze majitelé stolních počítačů, televizních konzolí a mobilních zařízení s logem nakousnutého jablka. Vedle iPhonů a iPadů však tvůrci nyní přidali podporu i pro platformu Android.

Upoutávka na hru Fortnite Battle RoyaleVideo: archív tvůrců

 
Článek

O tom, že Fortnite bude k dispozici také pro Android, se spekulovalo několik dlouhých měsíců. V pondělí tvůrci verzi pro tuto mobilní platformu konečně uvolnili.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Hra je však k dispozici zatím výhradně v testovací verzi, vývojáři potřebují nejprve vychytat všechny mouchy, než ji nabídnou úplně všem uživatelům. Právě proto je aplikaci možné stahovat pouze ze stránek tvůrců po registraci, a to ještě výhradně pro vybrané telefony.

Seznam smartphonů s operačním systémem Android, pro které je možné Fortnite stahovat, naleznete v tabulce níže:

Podporované chytré telefony
Samsung Galaxy: S7/S7 Edge, S8/S8+, S9/S9+, Note 8, Note 9, Tab S3, Tab S4
Google: Pixel/Pixel XL, Pixel 2/Pixel 2 XL
Asus: ROG Phone, Zenfone 4 Pro, 5Z, V
Essential: PH-1
Huawei: Mate 10/Pro, Mate RS, Nova 3, P20/Pro, V10
Honor: 10, Play
LG: G5, G6, G7 ThinQ, V20, V30/V30+
Nokia: 8
OnePlus: 5/5T, 6
Razer: Phone
Xiaomi: Blackshark, Mi 5/5S/5S Plus, 6/6 Plus, Mi 8/8 Explorer/8SE, Mi Mix, Mi Mix 2, Mi Mix 2S, Mi Note 2
ZTE: Axon 7/7s, Axon M, Nubia/Z17/Z17s, Nubia Z11

Jednoduchý koncept

V titulu Fortnite Battle Royale se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou.

Jak se v minulosti ukázalo, tento relativně jednoduchý koncept v kombinaci s poutavou grafikou hráče doslova uchvátil. Jak jinak si vysvětlit, že za titul nabízený zadarmo jsou ochotni utrácet stovky miliónů.

Aplikaci je totiž možné stahovat bez zaplacení jediné koruny. Stejně jako v dalších bezplatných titulech si ale lidé mohou připlatit za lepší zbraně a další prvky výbavy, které jim usnadní průběh hrou a dostanou je na vyšší úroveň okamžitě, bez čekání.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Stejný hit jako Pokémon Go?

Fortnite Battle Royale tak má vcelku velkou šanci vyrovnat se svou popularitou hitu Pokémon Go, který vyšel už v roce 2016.

Přestože již nejde o žádnou novinku, na nezájem si tvůrci ze společnosti Niantic stěžovat rozhodně nemohou. Titul s japonskými příšerkami jim za poslední rok vydělal v přepočtu zhruba 27 miliard korun. [celá zpráva]

Pokémon Go se těší nebývalé popularitě především proto, že hráči musejí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy vyrazit na lov.

Samotný odchyt probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí. Hra je tedy schopna na displeji telefonu vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám