Hlavní obsah

Herní pas pro Xbox bude stát 150 Kč. Start služby je naplánován na příští týden

Novinky, ort

Čekání se chýlí ke konci. Zástupci společnosti Microsoft ve čtvrtek oznámili, že po několikaměsíčním čekání bude nová služba Xbox Game Pass spuštěna zkraje června. Díky této novince budou moci získat neomezený přístup až ke stovce titulů za měsíční předplatné, které pochopitelně vyjde levněji, než kdyby si každý titul kupovali.

Foto: archív výrobce

Xbox One S

Článek

„Xbox Game Pass se spouští 1. června, přičemž zlatí členové Xbox Live mají exkluzivní přednostní přístup ke službě už od tohoto čtvrtka,“ uvedli zástupci amerického softwarového gigantu s tím, že měsíční poplatek pro tuzemské uživatele byl stanoven na 149 Kč.

Novinka od amerického softwarového gigantu cílí výhradně na majitele televizních konzolí Xbox One a Xbox 360. A právě na těchto systémech dává předplacená služba patrně největší smysl.

Nové hry pro konzole totiž majitele vyjdou často i na více než 1500 Kč. Pokud si tedy koupí pět titulů, zaplatí za ně klidně stejnou sumu, kolik je stál samotný herní televizní systém. Někteří uživatelé sice na vysoké pořizovací ceny vyzráli a hry, které již dohráli, mění s ostatními uživateli na nejrůznějších internetových bazarech, ale ani tak to není zcela ideální situace.

Roční předplatné skoro jako jedna hra

Ročně tak případné zájemce vyjde členství ve službě Xbox Game Pass na necelých 1800 Kč, což je jen nepatrně více, než kolik by zaplatili za jednu jedinou novou hru.

Předplatné tak minimálně s ohledem na finanční náklady dává smysl. O jeho úspěchu samozřejmě rozhodne až počet a atraktivita her, které budou nabízeny.

Už nyní však zástupci amerického softwarového gigantu přislíbili, že při startu nabídnou více než sto her. A nejde přitom o žádná neznámá jména – ve službě by měly být k dispozici například hry Halo 5: Guardians, Saints Row IV Re-Elected, NBA 2K16, Mad Max, LEGO Batman, Mega Man Legacy Collection, Terraria, Payday 2, Gears of War: Ultimate Edition, SoulCalibur II a Tekken Tag 2.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám