Hlavní obsah

Zombie měří síly s kytkami v Garden Warfare 2

Novinky, David Ryneš

Úspěch bláznivé mobilní hříčky Plants vs Zombies se dokázal přesunout už i na velká herní zařízení. Vývojáři z PopCap Games totiž před dvěma lety vydali první velkou hru s podtitulem Garden Warfare, kterou však trápil slabší obsah. Teď vyšel druhý díl a my jsme se vydali zjistit, jestli se jim podařilo napravit nedostatky z minulosti.

Upoutávka na hru Plants vs Zombies Garden Warfare 2Video: PopCap Games

 
Článek

V Plants vs Zombies Garden Warfare 2 zuří válka. Válka mezi kytkami a nemrtvými. Kytky v čele s agresivním klasem kukuřice a super silnou růží válčí proti nemrtvému hrdinovi, pirátovi či prckovi v robotickém obleku. Titul spoléhá hlavně na kompetitivní část, ale i sólisti si přijdou na své.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Plants vs Zombies Garden Warfare 2

Ty nový díl potěší hlavně příběhovou kampaní, kde si v sadě misí projdou příběh za obě strany. Kampaň je příjemně ztřeštěná, ale místy jsou jednotlivé úkoly příliš mdlé. Naštěstí to zachraňuje perfektní finále za obě strany, které srší vtipem a potěší i starší generaci hráčů.

Druhý díl Garden Warfare se hraje totožně jako první. Jedná se o střílečku, kdy je kamera posazena za postavu, kterou hráč ovládá. Každá z postav má svůj typ útoků a speciálních schopností. Ve hře se jich nachází celkem čtrnáct a dohromady je tam více jak 100 jejich variací, což je úctyhodné číslo, ze kterého jde pomalu strach

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Plants vs Zombies Garden Warfare 2

Variace, kostýmy a předměty hráč získává v průběhu hraní, stejně jako zkušenosti a peníze. Zkušenosti zvyšují úroveň hráče a odemykají mu schopnosti. Za peníze si může kupovat balíčky, ve kterých se nachází kostýmy apod. Díky tomu si hra drží návykovou hratelnost a hráč v ní může utopit klidně až desítky hodin.

Větší změnou je i tzv. hub, kde se hráč pohybuje a vybírá si režim, který bude hrát, navštěvuje obchodníky s předměty, získává úkoly a sleduje svůj postup hrou. Ten tak vystřídal jednoduché menu ze svého předchůdce.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Plants vs Zombies Garden Warfare 2

Kompetitivní režim nabízí šest módů. Od klasického zabírání území po bitvy všichni proti všem. V nich se proti sobě postaví celkem 24 hráčů. K tomu se zde nachází ještě další čtyři režimy, kde hráči kooperují ve spolupráci proti nepřátelům ovládaným umělou inteligencí.

Nezaostává ani technické zpracování. Titul pohání Frostbite engine, který mohou hráči znát například z posledních Battlefieldů. Je to však stylizace, která dává celé hře kouzlo. Všude poletují různé částice, a když se setká několik hráčů, tak mix výbuchů a všech efektů vyčaruje až komiksový nádech.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Plants vs Zombies Garden Warfare 2

Vývojáři vyslyšeli přání fanoušků prvního dílu a přinesli mnohem více obsahu. Přidání úkolů, větší kampaň pro jednoho hráče, více postav a roztomilý vizuál. Vývojáři z PopCapu ušli od mobilů velký kus cesty a mile překvapili.

Plants vs Zombies Garden Warfare 2 vyšlo pro osobní počítače a herní konzole PlayStation 4 a Xbox One.

HODNOCENÍ: 8/10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám