Hlavní obsah

Pohádkový titul Child of Light vtáhne hráče svou atmosférou

Novinky, ryn

Po komerčním úspěchu legendárního Raymana se rozhodl vydavatel Ubisoft zainvestovat více prostředků do těchtona pohled jednoduchých, ale hratelností propracovaných her. Nyní nám studio Ubisoft Montreal přináší pohádkový příběh s Aurorou v hlavní roli.

Upoutávka na hru Child of LightVideo: Ubisoft Montreal

 
Článek

Rudovlasá Aurora upadá do spánku, a najednou se probouzí v kouzelném světě Lemurie přišel o krásy oblohy kvůli temné královně Umbře. Aurora po chvíli nachází přítele Igniculuse, kterého může hráč také ovládat.

Mimo Igniculuse potká Aurora i další postavy, které se k ní připojí a pomůžou v soubojích a prozkoumávání Lemurie. Hráčovým úkolem je najít nebeská tělesa, porazit Umbru a vrátit se zpátky do svého světa ke svému otci.

Foto: archív tvůrců

Child of Light

Základní úrovně tvoří prozkoumávání prostředí. To se hráči postupně odemyká průběhem hraní, díky čemuž nabývá nových schopností. Souboje jsou provedeny tahově a potěší hráče starých japonských RPG her.

Jakmile začne bitva, Aurora a její parta i protivníci mají určitý čas, kdy mohou zaútočit. Pomocí Igniculuse může hráč zpomalit protivníky, získat výhodu a zaútočit jako první. Po souboji dostává skupinka zkušenosti, díky kterým povýší na další úroveň a naučí se nová kouzla.

Foto: archív tvůrců

Child of Light

Child of Light je dvourozměrná adventura plná rýmů, nádherně malovaného prostředí a uchu lahodící hudby. Engine UbiArt Framework se opět osvědčil stejně jako u Raymana a kouzlí jednu krásnou scenérii za druhou.

Titul je k dispozici na osobní počítače, konzole Xbox360, PlayStation 3 a Wii U. Nabízí se také pro konzole nové generace PlayStation 4 a Xbox One. V červenci vyjde také verze pro přenosnou herní konzoli PS Vita.

HODNOCENÍ: 9/10

Reklama

Výběr článků

Načítám