Hlavní obsah

Tablety s nejdelší výdrží baterie

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počítačové tablety jsou rok od roku výkonnější, což přímo ovlivňuje také výdrž jejich baterie. Jak ukázal test serveru Which?, rozdíly mezi jednotlivými modely jsou přímo propastné. Zatímco některé přístroje se bez baterie obejdou více než 13 hodin, jiné nevydrží víc jak pět.

Foto: Apple

Absolutním vítězem mezi sedmipalcovými tablety je iPad Mini.

Článek

Redaktoři serveru Which? rozdělili testované tablety do dvou kategorií podle úhlopříčky jejich displeje. Průměrná výdrž sedmipalcových tabletů byla při brouzdání po internetu se zapnutou WiFi 478 minut.

Foto: Samsung

Druhou generaci Galaxy Tabu nabízí Samsung také v menší sedmipalcové verzi

Mezi menšími tablety suverénně vyhrál iPad Mini od Applu (783 min), který se obešel bez elektrické zásuvky téměř dvakrát tak déle než Samsung Galaxy Tab 2 se sedmipalcovým displejem. Ten se s výsledkem 425 minut umístil na posledním místě mezi testovanými tablety.

Výdrž baterie sedmipalcových tabletů
ModelVýdrž v minutách
Apple iPad Mini783
Amazon Kindle Fire HD591
Nexus 7550
Amazon Kindle Fire437
Samsung Galaxy Tab 2 (7")425

Jak je z výsledků patrné, Apple si na výdrži tabletů skutečně zakládá, ovládl totiž první příčky také mezi desetipalcovými tablety. Poslední generace iPadu s retina displejem vydržela na baterii pracovat 811 minut a iPad 2 590 minut, čímž si vysloužil druhé místo v žebříčku.

Foto: Apple

Apple iPad

Průměrná výdrž přístrojů s desetipalcovým displejem je 451 minut, tedy téměř o půl hodiny nižší než v případě sedmipalcových modelů. Nejnižší výdrž v této kategorii měl Asus Transformer Prime (335 min). Ten však může svůj výsledek více než zdvojnásobit, pokud se k němu připojí klávesnice, která obsahuje druhou baterii.

Test výdrže baterií, tentokráte však chytrých telefonů, minulý měsíc uveřejnil také server TechHive. Z více než dvou desítek přístrojů pak sestavil žebříček těch, které se obejdou bez nabíječky nejdéle. Absolutním vítězem se stal mobil Motorola Droid Razr Maxx HD, naopak nejhůře dopadl HTC Rezound.  [celá zpráva]

Výdrž baterie desetipalcových tabletů
ModelVýdrž v minutách
iPad s retina displejem811
Apple iPad 2590
Sony Xperia Tablet S534
Samsung Galaxy Tab 2 (10")532
Microsoft Surface501
Nexus 10488
Asus Transformer Prime335

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám