Hlavní obsah

Surface Laptop dorazil do Česka. Je ale citelně dražší než v zahraničí

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První tuzemští prodejci zařadili do své nabídky nové notebooky od společnosti Microsoft. Ty lákají na kompaktní rozměry, dlouhou výdrž a relativně slušný výkon. Jsou však výrazně dražší než v zahraničí. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: Microsoft Surface Laptop Video: Microsoft Surface

 
Článek

Novinka se jmenuje Surface Laptop. Ceny v zahraničí startují v případě základní konfigurace na 999 dolarech, tedy bezmála 25 000 Kč.

Do cen v tuzemských obchodech se bohužel negativně promítly náklady na dovoz a pochopitelně také daň. Zájemci o Surface Laptop si tak v případě základní konfigurace s procesorem Intel Core i5 musí připravit podle Zboží.cz 30 990 Kč.

Výkonnější provedení

K dostání je u prodejců také lepší verze, která má sice stejný procesor, avšak dvakrát větší úložný prostor a kapacitu operační paměti – konkrétně tedy 8GB RAM a 256GB SSD jednotku. Toto provedení přijde zákazníky na 38 990 Kč.

Foto: archív výrobce

Surface Laptop

Vyšší konfigurace zatím nejsou dostupné, lze nicméně očekávat, že ty budou ještě dražší. Přece jen novinka může být osazena klidně i procesorem Core i7 a až 512GB SSD diskem a 16GB operační pamětí.

Není bez zajímavosti, že jednotlivé součástky se podařilo vtěsnat do poměrně kompaktního těla – přesné rozměry jsou 308,1 x 223,27 x 14,48 mm. Hmotnost pak činí 1,25 kg.

Důraz na design

Velký důraz byl u nového stroje kladen na design. Kvůli vyšší odolnosti je prakticky celá konstrukce zhotovena z hliníku. Aby bylo používání notebooku co nejvíce pohodlné, je okolí klávesnice potaženo textilií, která je velmi příjemná na dotek.

Novinka od amerického softwarového gigantu, která vcelku logicky pracuje pod operačním systémem Windows 10, láká i na rekordní výdrž. Apple totiž u MacBooku Air slibuje výdrž až 12 hodin, Microsoft dokonce až 14,5 hodiny.

Foto: archív výrobce

Surface Laptop

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám