Hlavní obsah

Stejný vzhled, vyšší výkon. Xiaomi bude lákat na vylepšený notebook

Novinky, ort

Společnost Xiaomi se již v minulém roce pochlubila svými prvními notebooky, které se od sebe lišily především velikostí. Ten menší se nyní ukázal v dalším provedení, i když se to nemusí na první pohled zdát, vypadá totiž prakticky stejně jako předchůdce. Vylepšovalo se hlavně uvnitř.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Notebook Air

Článek

Notebook Mi Air se už od loňského roku nabízí ve dvou různých provedeních. Větší provedení láká na displej s úhlopříčkou 13,3 palce, menší na 12,5palcový displej. V obou případech přitom stroje nabízí rozlišení Full HD.

Menší provedení se ve vylepšené verzi dočkalo nového procesoru Intel Core M3, který je údajně až o 13 % výkonnější než předchůdce. Zdvojnásobena navíc byla kapacita úložného prostoru, z 128 GB na 256 GB.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Notebook Air

Laptop má navíc ještě jednu šachtu volnou, aby bylo možné připojit i druhý disk. Dále má novinka k dispozici 4 GB operační paměti. Vše pracuje pod operačním systémem Windows 10.

Výbava 13,3palcového modelu zůstala stejná. Tento stroj má k dispozici ještě výkonnější procesor Intel Core i5, dedikovanou grafickou kartu Nvidia GeForce 940MX, 8 GB operační paměti a 256 GB SSD jednotku. Opět nechybí volný slot pro vložení druhého disku.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Notebook Air

Mi Notebook Air se zatím v tuzemských obchodech prodává pouze ve starším zpracování. 12,5palcový model stojí podle Zboží.cz 19 896 Kč, větší pak 28 906 Kč.

Za kolik se bude nabízet vylepšená novinka, zatím není jasné. Na pultech obchodů by se však měla objevit maximálně v horizontu několika týdnů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám