Hlavní obsah

První novodobá konzole od Atari bude stát 9000 Kč. Vyjde za měsíc

Novinky, abr

Na příští měsíc je naplánována prodejní premiéra dlouho očekávané televizní konzole Atari VCS. Tvůrci však již nyní prostřednictvím vlastních internetových stránek spustili předobjednávky. Díky tomu již cenovka novinky není tajemstvím.

Foto: archív výrobce

Atari VCS

Článek

Výrobce si konzoli Atari VCS cení na 390 dolarů, což je v přepočtu necelých 9000 Kč. Tato částka platí nejen v rámci předobjednávek, za stejnou sumu se herní stroj bude nabízet také v březnu v amerických prodejnách Walmart a GameStop.

Kdy a zda vůbec se konzole dostane na pulty tuzemských obchodů, zatím není známo.

Přestože hráči si mohou novinku již předobjednat, přesné hardwarové parametry není možné ze stránek výrobce vyčíst. Pracovní tempo bude nicméně podle dřívějších informací udávat APU od AMD. Konkrétně by mělo jít o 28nm čip z řady Bristol Ridge, který nabídne čtyři jádra s pracovní frekvencí 2,6 GHz, ta se však v případě potřeby dovedou sama přetaktovat na 3,3 GHz.

Konzole od Atari míří do výroby. Vánoce ale nestihne

Hry a herní systémy

Grafický čip bude vybaven 384 stream procesory a bude pracovat na frekvenci 800 MHz. Dále by mělo být k dispozici 8 GB operační paměti a 32GB úložiště, které půjde dále rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD. Celkový výkon by tak měl činit zhruba 0,6 TFLOPS.

Zmiňované součástky by měly bohatě stačit na hraní drtivé většiny her v rozlišení Full HD. Ve vyšším standardu 4K poběží však tak maximálně multimédia – nejrůznější videa, filmy a seriály. Výrobce se nicméně ani nesnaží nabízet ten nejvýkonnější model, ale spíše odkaz legendární konzole Atari VCS 2600 z roku 1977.

Foto: Profimedia.cz

Původní konzole Atari VCS 2600

Foto: archív výrobce

Atari VCS (2020)

Jen jedna varianta

Práce na reinkarnaci slavné konzole od Atari byly tvůrci potvrzeny již v roce 2017. Od té doby nicméně byla premiéra již několikrát posunuta. Po několika odkladech fanoušci musí počítat také s tím, že v březnu přijde konzole pouze v jedné verzi. A ne ve dvou, jak původně tvůrci zamýšleli.

K dispozici nakonec nebude moderní pojetí, které kombinuje černé plasty s červenými prvky. Hráči tak budou moci zakoupit pouze tradičnější provedení, které kombinuje černé plasty se dřevem.

Foto: archív výrobce

Moderní design nakonec nebude.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Staré hry znovu ožily na konzoli od Nintenda

Legendární tituly z herních konzolí SNES a NES si mohou opět zahrát majitelé herních zařízení Switch od společnosti Nintendo. Japonský herní gigant je totiž...

Výběr článků

Načítám