Hlavní obsah

Problémy Applu nekončí. Uživatelé sluchátek AirPods hlásí další vady

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple se loni pochlubila s velkou parádou svými vůbec prvními bezdrátovými sluchátky. Kvůli problémům ve výrobě je však na pulty obchodů uvedla až s několikaměsíčním zpožděním. A ani tak se nepodařilo všechny „mouchy“ vychytat, jak nasvědčují zkušenosti čerstvých majitelů.

BEZ KOMENTÁŘE: Apple AirPodsVideo: Apple

 
Článek

Podle ohlasů na zahraničních diskuzních fórech se sluchátka náhodně odpojují během telefonátů, v některých případech i během poslechu hudby. Zajímavé je, že podle některých uživatelů zvuk přestane být slyšet pouze z jednoho sluchátka, podle dalších ale klidně i z obou.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Bezdrátová sluchátka AirPods

Jak Apple zmiňovaný problém v rámci reklamace řeší, zatím není jasné. Je nicméně možné, že výše popsané neduhy by mohla vyřešit nějaká aktualizace ovládacího softwaru. Tu však zatím americký počítačový gigant nevydal.

Problémy od samého začátku

Se sluchátky AirPods jsou problémy od samého začátku. Apple chtěl původně bezdrátová sluchátka přinést do prodeje ještě v průběhu loňského října, nakonec však byl v zahraničí prodej zahájen v omezeném množství teprve až před Vánocemi.

Proč došlo k odložení startu prodeje, zatím Apple oficiálně nepotvrdil. Server Business Insider upozornil, že podle neoficiálních informací má americký počítačový gigant problémy s výrobou nových sluchátek.

Dodávky jsou nicméně velmi nízké i v letošním roce. Do tuzemských obchodů během ledna dorazilo jen pár kusů a ty byly prakticky okamžitě rozebrané. Apple sice nabízí možnost objednání prostřednictvím vlastního internetového obchodu, v takovém případě je však čekací lhůta až šest týdnů.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Bezdrátová sluchátka AirPods

Konkurence je levnější

Případní zájemci za sluchátka AirPods zaplatí baťovských 4990 korun. To není rozhodně málo, neboť podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, ceny konkurenčních bezdrátových sluchátek začínají na částce 350 Kč.

S ohledem na vyšší pořizovací cenu se dá předpokládat, že sluchátka AirPods nabídnou kvalitnější zvukovou reprodukci. Výdrž by měla dosahovat až 24 hodin, což je také skvělý výsledek.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Bezdrátová sluchátka AirPods

Kvalitnější modely od konkurenčních výrobců se nicméně dají bez problémů pořídit už okolo jednoho až dvou tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám