Hlavní obsah

Nový tablet od Microsoftu nebude mít 3G, k internetu se připojí jen přes WiFi

Novinky, mif

Společnost Microsoft minulý týden odhalila svůj první počítačový tablet nazývaný Surface. Konkrétní technické parametry novinky však zástupci amerického softwarového giganta neupřesnili. Podle serveru TechSpot, který se odvolává na agenturu Bloomberg, nabídne novinka internetové připojení výhradně prostřednictvím standardu WiFi.

Microsoft Surface

 
Článek

Zástupci Microsoftu se zatím ke spekulacím o absenci 3G modulu, který umožňuje připojení k internetu i v místech bez pokrytí WiFi signálem, nevyjádřil. Podle zahraničních pozorovatelů by ale podpora pouze WiFi standardu mohla některé zákazníky odradit od koupě. 3G modul totiž v současnosti nabízí prakticky všichni konkurenční výrobci.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Microsoft Surface se bude prodávat ve dvou verzích, které se budou lišit především svým výkonem. Levnější bude postavena na mikroprocesorech ARM, které používají i některé chytré telefony, a dražší na plnohodnotném mobilním procesoru Intel. Právě tato dražší varianta by měla podle současného šéfa Microsoftu Steva Ballmera konkurovat moderním laptopům, jako jsou například ultrabooky.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Obě verze budou vybaveny speciálním krytem, který po jednoduchém nacvaknutí bude sloužit jako klávesnice. Na zadní straně zařízení pak bude umístěn speciální výklopný stojánek, díky kterému půjdou jednoduše sledovat filmy.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Surface by se měl začít prodávat letos na podzim, hned po uvedení operačního systému Windows 8.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám