Hlavní obsah

Nový procesor od Intelu se bude jmenovat Core i7

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Intel představila novou řadu procesorů pro stolní počítače s označením „i7“. Celý název tak bude znít „Intel Core i7 processor“. Jde o první z několika nových označení, která budou v průběhu příštího roku nové produkty na trh provázet. Podle Intelu by měly nové procesory přinést vyšší výkon a přitom si zachovat energetickou nenáročnost.

Článek

Mikroprocesory s novou strukturou půjdou do výroby v posledním čtvrtletí letošního roku. Především díky příslibu nízké spotřeby můžeme očekávat, že kromě stolních počítačových sestav, budou procesory brzy nabízeny i v noteboocích.

Celá řada Intel Core i7 je určena pro velmi výkonné stolní počítače. Nejvyšší třída procesorů této řady bude označena černým logem „Extreme Edition“.

:. Logo Intel Core i7 Extreme Edition. Zdroj: Archiv

„Řada Core je a bude naší vlajkovou lodí v oblasti procesorů pro osobní počítače,“ řekl Sean Maloney, výkonný viceprezident a generální ředitel obchodní a marketingové skupiny Intel.

Obchodní značka procesorů s názvem „Intel Core“ se v posledních letech dostala do širokého povědomí. Je tedy logickou volbou názvu pro nejnovější rodinu procesorů Intel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám