Hlavní obsah

Nový iPad Pro bude ve dvou velikostech. Výkonem se vyrovná počítačům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patrně největší výkonnostní skok v celé historii jablečných tabletů učiní již tento týden v pátek společnost Apple. Oficiálně se totiž začne prodávat nový iPad Pro, který bude vybaven stejným procesorem jako počítače s logem nakousnutého jablka. Zakoupit jej půjde ve dvou velikostech.

Představení tabletu Apple iPad Pro (2021)Video: archív výrobce

 
Článek

Jak bývá u Applu již zvykem, ceny nového iPadu Pro jsou odstupňované nejen podle velikosti obrazovky, ale také podle kapacity úložného prostoru a konektivity – na výběr totiž bude mezi modelem s 5G modulem a bez.

Svým vzhledem se novinka podobá předchozí generaci iPadu Pro, uvnitř se nicméně změnilo úplně všechno. Po vzoru počítačů s logem nakousnutého jablka totiž v útrobách nalezneme čip Apple M1. Díky němu by měl výkon stačit bohatě na práci i všechny moderní hry, dokonce je k iPadu možné připojit herní ovladače od Xboxu a PlayStationu.

Foto: archív výrobce

Apple iPad Pro (2021)

Díky novému čipu M1 je iPad Pro výkonnější až o 50 % proti předchozí generaci, grafika je svižnější o 40 % a úložiště dokonce až dvakrát rychlejší. K dispozici je úložiště o velikosti 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB a 2 TB.

Historicky měly iPady prakticky vždycky horší fotoaparáty než iPhony. Tomu je ale s novou generací konec. Nový iPad Pro má údajně stejně kvalitní fotoaparáty jako iPhony 12, aby streameři mohli v terénu natáčet rovnou na něj a nemuseli stahovat video před stříháním z iPhonu do iPadu.

Nejlevnější iMac přijde s osekanou konfigurací

Hardware
Foto: archív výrobce

Nový iPad Pro

Apple iPad Pro nabídne 11palcový či 12,9palcový displej s podporou HDR10. Výrobce slibuje „nekompromisní jas i kontrast“, přičemž vynikat by měl i přesností barev. Nechybí samozřejmě ani podpora pro Apple Pencil.

Základní 128GB varianta iPadu Pro s 11palcovým displejem vyjde na 22 990 Kč, za přítomnost 5G modulu si výrobce naúčtuje další čtyři tisíce korun. S rostoucí kapacitou úložiště strmě stoupá i cena, nejvybavenější varianta tak stojí již 57 790 Kč.

Verze s 12,9palcovou obrazovkou vyjde pochopitelně ještě dráž. Ceny startují na 30 990 Kč, vyšplhat se ale mohou klidně až na 65 790 Kč.

Foto: archív výrobce

Apple iPad Pro (2021)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám