Hlavní obsah

Nenápadná černá krabička je ve skutečnosti nadupaný herní počítač

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderní herní počítače dávají zpravidla už svým vzhledem jasně najevo, o jak výkonné stroje se jedná. Neplatí to však v případě modelu Zbox Magnus, který představila tento týden společnost Zotac. Jde o malou nenápadnou krabičku černé barvy.

Foto: archív výrobce

Zotac Zbox Magnus

Článek

Hned na první pohled zaujme novinka svými kompaktními rozměry. Proporce sestavy Zbox Magnus jsou 22,5 x 20,3 x 12,8 cm, což je na poměry herních strojů nezvykle malá hodnota.

Přitom uvnitř tohoto stroje se ukrývají velmi výkonné součástky, které uspokojí i náročné uživatele. Základ tvoří šestijádrový procesor Core i5-8700T, který je v základu taktovaný na 1,7 GHz. V případě potřeby se dovede přetaktovat až na 3,5 GHz.

Foto: archív výrobce

Zotac Zbox Magnus

Největší předností tohoto stroje je však grafická karta GeForce RTX 2070 od společnosti Nvidia. Její výkon bohatě stačí i na ty nejnáročnější hry ve vysokém rozlišení. Podporuje navíc technologii ray tracing, díky čemuž nabídne reálnější vykreslování grafiky ve hrách. RT jádra totiž dovolují vypočítat přesné stíny, odrazy a lomy světla podle konkrétních materiálů a samotné scény.

Operační paměť a disk může zvolit každý uživatel podle vlastních preferencí, neboť tyto komponenty se dokupují zvlášť. Jde totiž o tzv. barebone systém. Osadit je možné základní desku až 32 GB operační paměti a libovolným diskem s rozhraním M.2 nebo SATA (2,5palcové jednotky).

V další výbavě tohoto stroje nalezneme čtečku paměťových karet, WiFi, Bluetooth či dvě gigabitové síťové karty. K dispozici je také pět portů USB 3.1, jedno USB-C, HDMI 2.0b, tři Displayporty 1.4 a DVI. Teoreticky lze díky tomu připojit klidně až čtyři monitory najednou, výkonu je k tomu více než dost.

Kdy a za jakou cenu se Zbox Magnus objeví na pultech obchodů, není zatím jasné.

Foto: archív výrobce

Zotac Zbox Magnus

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám