Hlavní obsah

Nejlehčí notebook na světě neváží ani kilo

Novinky, ort

Titul nejlehčí 13,3palcový notebook na světě ukořistila společnost Dynabook. Model Portégé X30L-G váží díky hmotnosti 870 gramů jen nepatrně více než běžné tablety. Není výjimkou, že takto velké laptopy mají klidně i dvojnásobnou hmotnost.

Foto: archív výrobce

Dynabook Portégé X30L-G

Článek

Navzdory nízké hmotnosti byla novinka zpracována tak, aby vydržela i každodenní cestování a přenášení z domova do kanceláře a zpět. Právě proto je celé šasi tohoto stroje vyhotoveno z hořčíkové slitiny. Ta je nejen lehká, ale také pevná.

Notebook byl výrobcem podroben celé řadě testů – pádům z menších výšek, změnám teplot, vlhkosti a prašnému prostředí. Nic z toho jej v práci nezastavilo.

Vyzdvihnout si zaslouží také antireflexní 13” IGZO LCD displej s Full HD rozlišením, který poskytuje při snížené spotřebě energie ve srovnání se standardním LCD vysoký jas 470 NIT.

Díky výdrži na baterie až 14,5 hodiny a funkci rychlého nabíjení, která zajišťuje 4hodinovou výdrž po pouhých 30 minutách nabíjení, se uživatelé nemusí na cestách obávat nečekaného přerušení práce.

Co umí moderní notebooky

Testy
Foto: archív výrobce

Dynabook Portégé X30L-G

Svým výkonem má Portégé X30L-G ambice oslovit i náročnější uživatele. V útrobách se ukrývají procesory Intel Core 10. generace. Na výběr je celá řada různých konfigurací, které se od sebe liší kapacitou SSD jednotek i velikostí operační paměti.

„Uvedení modelu Portégé X30L-G demonstruje náš závazek vyvíjet zařízení, která jsou navržena s ohledem na potřeby moderních pracovníků. Toto zařízení ukazuje, jak naše vývojové týmy dokážou zabalit výkonné profesionální vlastnosti do stále kompaktnějších přístrojů,“ řekl Damian Jaume, prezident společnosti Dynabook Europe a dodal: „Nová generace lehkých zařízení je zde a my jsme rádi, že se řadíme mezi její průkopníky.“

Portégé X30L-G se v prodeji objeví v polovině února. Cena však bude upřesněna až později.

Foto: archív výrobce

Dynabook Portégé X30L-G

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám