Hlavní obsah

Miniaturní dron se vejde do dlaně. Je navíc extrémně lehký

Novinky, ort

Už příští týden by se měl v Česku i zahraničí začít oficiálně prodávat dron Mavic Mini od společnosti DJI. Jak již samotný název napovídá, čínský podnik u tohoto modelu vsadil na kompaktní rozměry a nízkou hmotnost.

Dron Dji Mavic MiniVideo: archív výrobce

 
Článek

Novinka se má stát díky rozměrům 160 x 202 x 55 mm ve složeném stavu tím nejkompaktnějším dronem v portfoliu DJI. Díky tomu se snadno vejde do lidské dlaně a takřka do jakékoliv kapsy, na cestách by tak rozhodně neměl být přítěží.

Vybíráme dron. Co zvážit, než vyrazíte do obchodu

Internet a PC

Hmotnost 249 g včetně baterie totiž dělá z tohoto modelu jeden z nejlehčích bezpilotních letounů na trhu, pokud tedy vynecháme malé drony pro děti, které spadají do kategorie hraček. Na jedno nabití by přitom model Mavic Mini měl vydržet létat až 30 minut, což je stejná hodnota jako u větších bratříčků.

Díky tříosému gimbalu dovede novinka natáčet stabilizovaná videa v rozlišení až 2,7K při 30 fps. Případně je k dispozici také režim Full HD, který zvládá až 60 fps. Objektiv se světelností f/2.8 může sloužit také k pořizování fotografií s rozlišením až 12 megapixelů.

Foto: archív výrobce

Mavic Mini

Foto: archív výrobce

Mavic Mini

I přes svou miniaturní velikost je dron vybaven funkcemi, kterými se chlubí větší bratříčci. K dispozici je například GPS přijímač pro plynulý let, funkce automatického návratu na místo vzletu a funkce zjištění síly větru, která je vzhledem k rozměrům a hmotnosti dronu opravdu užitečnou pomůckou.

Nechybí ani pokročilé režimy Dronie, Circle, Helix a Rocket – tedy režimy, díky kterým dron může natáčet v předem nastavených pohybech. Režim CineSmooth je pak užitečný při létání v úzkých nebo složitých prostorech.

DJI Mavic Mini bude stát 10 590 Kč, oficiální start prodeje je naplánován na příští úterý. Za částku 13 290 Kč pak bude možné zakoupit speciální Fly More Combo, které bude navíc obsahovat ochranné klece pro vrtule, tři baterie, nabíjecí stanici, tři sady vrtulí a ochranný cestovní obal.

Foto: archív výrobce

Mavic Mini Fly More Combo

Foto: archív výrobce

Mavic Mini

Reklama

Výběr článků

Načítám