Hlavní obsah

Malý iPad láká na nový design, větší je věrný tradici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedle nových iPhonů s číslovkou 13 v názvu láká společnost Apple také na dva nové iPady – na kompaktní iPad mini a větší tablet, který se jmenuje jednoduše iPad. Zatímco první zmiňovaný model láká na nový design, druhá novinka vypadá prakticky úplně stejně jako předchůdce.

Představení nového iPadu miniVideo: archív výrobce

 
Článek

Nový iPad pro rok 2021 je již devátou generací, kterou Apple uvádí na trh. Americký podnik se přitom netají tím, že tuto novinku považuje za „levnou vstupenku do světa Applu“. Díky identickému designu s předchůdcem nechybí ani ikonické tlačítko se čtečkou otisků prstů pod displejem.

Hlavní změny se udály uvnitř zařízení, které dostalo výkonnější procesor Apple A13 Bionic. Vyzdvihnout si zaslouží také přední kamera s ultraširokým záběrem a rozlišením 12 megapixelů. Kamera má navíc řadu pokročilých technologií, například True Tone.

Za nejlepší iPhone si Apple naúčtuje bezmála 50 000 Kč

Mobil

Nahradí i notebook

Ceny v případě základního provedení s 64GB pamětí startují na 9990 Kč, vyšplhat se ale mohou klidně až na 17 490 Kč. Za tuto částku však již dostanete 256GB paměť a LTE konektivitu. Prodej odstartuje stejně jako v případě nových iPhonů 13 příští týden v pátek, aktuálně běží předobjednávky.

K mání bude celá řada volitelného příslušenství, například i odnímatelná klávesnice sloužící jako obal, díky které může tablet fungovat v podstatě jako notebook.

Foto: archív výrobce

Nový iPad mini

Paradoxně iPad mini je navzdory menším proporcím dražší. Základní verze s 64GB pamětí a WiFi připojením vyjde případné zájemce na 14 490 Kč, za nejvybavenější 256GB verzi s 5G připojením už zaplatí 22 490 Kč.

Pokud budete toužit po volitelném příslušenství – například po peru Apple Pencil –, připlatíte si dalších několik tisíc korun.

Nový iPad mini dostal podobný design jako iPhony 13, respektive loňské dvanáctky. Chlubí se tedy hranatější konstrukcí s rovnými bočnicemi.

Foto: archív výrobce

Nový iPad mini

Stejná velikost, větší displej

Díky novému designu se podařilo vtěsnat větší displej do stejně velkého těla jako u předchůdce. Ten měl 7,9“ displej, novinka láká na 8,3“ úhlopříčku. Na rozdíl od iPhonů 12 uživatelé nepřijdou ani o čtečku otisků prstů, přesunula se do bočního tlačítka.

Lákadlem má být také konektor USB-C, který je přece jen univerzálnější než rozhraní Apple Lightning. Nově by tak měla jít snadno připojit celá řada nejrůznějšího příslušenství. Připojit se dá touto cestou například i mixážní pult, což ocení hudební tvůrci.

Vzadu i vepředu nalezneme 12MPx kameru, ta přední má přitom ultraširokoúhlý záběr (122°). Novinka bude dostupná ve fialové, růžové, zlaté a space gray, bude podporovat druhou generaci Apple Pencil.

Foto: archív výrobce

Apple iPad (2021) s 10,2palcovou obrazovkou

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám