Hlavní obsah

Herní grafiky Super jsou v prodeji. Ceny jsou ale vyšší, než se čekalo

Novinky, mif

V úterý se začaly oficiálně v tuzemsku i zahraničí prodávat nové herní grafiky z řady Nvidia RTX Super. Ceny jsou ale nakonec vyšší, než se původně čekalo, neboť v prodeji jsou zatím jen vylepšené modely, které se pyšní vyšším pracovním tempem či předělaným systémem chlazení.

GeForce RTX Super SeriesVideo: archiv výrobce

 
Článek

Tři grafiky z edice RTX Super představila společnost Nvidia v minulém týdnu. Už tehdy bylo jasné, že se dva slabší modely objeví záhy na pultech obchodů.

Dvě první vlaštovky – karty GeForce RTX 2060 Super a GeForce RTX 2070 Super – zaujmou především příznivější cenovkou. Model GeForce RTX 2080 Super, který přijde až na konci měsíce, má být proti tomu jednou z  nejvýkonnějších herních grafik na trhu.

Základní modely zatím chybějí

Tomu víceméně odpovídá i doporučené cenové zařazení výrobcem. GeForce RTX 2060 Super vyjde podle oficiálních informací Nvidie případné zájemce na 11 000 Kč, GeForce RTX 2070 Super na 13 500 Kč a konečně GeForce RTX 2080 Super na 19 000 Kč.

Foto: archív výrobce

GeForce RTX 2080 Super

Foto: archív výrobce

Nové grafiky GeForce RTX 2060 Super a GeForce RTX 2070 Super

Uvedené ceny platí nicméně pouze v případě referenčních, či chcete-li základních modelů, které však zatím v obchodech dostupné nejsou. Jednotliví výrobci si totiž upravili novinky k obrazu svému. Někteří výrobci nabídnou vylepšené chlazení, jiní zase vyšší pracovní tempo, právě proto jsou aktuálně nabízené grafiky dražší.

V případě modelu GeForce RTX 2060 Super tak ceny startují na 11 700 Kč, za GeForce RTX 2070 Super případní zájemci zaplatí 15 700 Kč. Dostupné jsou přitom modely od společností Gainward či MSI. Levnější verze od dalších výrobců přijdou patrně až později.

Výkon na prvním místě

Jak je z řádků výše již patrné, základ nabídky mezi novinkami tvoří grafika GeForce RTX 2060 Super, která nabídne svižnější pracovní tempo než velmi oblíbená karta GTX 1080, v porovnání s modelem RTX 2060 (bez slůvka Super v názvu) bude rychlejší až o 22 %.

Zlatou střední cestu představuje GeForce RTX 2070 Super, která bude proti starší kartě RTX 2070 až o 24 % rychlejší. A konečně vrchol nabídky bude tvořit GeForce RTX 2080 Super, která by měla být dokonce svižnější než Titan Xp, který je v současnosti označován jako nejrychlejší karta na trhu.

Více se o nových grafikách od společnosti Nvidia dozvíte v našem dřívějším článku.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výkon grafické karty Nvidia GeForce RTX 2060 Super

Foto: David Ryneš, Novinky

Výkon grafické karty Nvidia GeForce RTX 2070 Super

Foto: David Ryneš, Novinky

Výkon grafické karty Nvidia GeForce RTX 2080 Super

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám