Hlavní obsah

GoPro vytáhlo do boje proti čínským výrobcům, ukázalo novou levnou kameru

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost GoPro se zaměřuje především na výrobu prémiových akčních kamer, čemuž často odpovídají i ceny nových modelů. Segmentu nejlevnějších přístrojů tak kralují neohroženě nejrůznější čínské značky. To chce ale GoPro nyní změnit, dopomoci k tomu má nová kamera zvaná Hero.

GoPro HeroVideo: GoPro

 
Článek

Kamera GoPro Hero byla odhalena na konci tohoto týdne a výrobce ji rovnou uvedl po celém světě do prodeje. Nabízena je za baťovských 5999 Kč, což je takřka o rovnou polovinu méně, než za kolik je nabízen loňský top model s pořadovým číslem šest.

Přitom právě s GoPro Hero6 má novinka, která mimochodem nenese žádné číselné označení, mnoho společného. V první řadě je to vzhled a speciální odolná konstrukce, díky které se na rozdíl od předchůdců kamera obejde bez speciálního pouzdra, vodotěsná je sama od sebe.

Foto: archív výrobce

GoPro Hero (2018)

Už v základu také akční kamera obsahuje dotykový displej. Ten má úhlopříčku dva palce a zakrývá prakticky celou zadní stranu zařízení. Druhý informační displej je pak vepředu. Samotnou kameru je možné ovládat pomocí hlasových příkazů, podporována je nicméně pouze angličtina.

Kamera dovoluje natáčet stabilizovaná videa až v rozlišení 1440p při 60 snímcích za sekundu. V tom je patrně největší rozdíl oproti šestce, ta totiž stačí až na 4K záběry. Novinka je tak určena pro uživatele, kteří nejčastěji natáčí ve Full HD, těm nabídne i mírně vyšší rozlišení.

Foto: archív výrobce

GoPro Hero (2018)

Pořízené záběry se mimochodem mohou nahrát přímo do aplikace GoPro, která z nich automaticky vytvoří video. Sama jednotlivé záběry postříhá a sestaví z nich výsledné dílo. Samozřejmostí je i možnost pořizovat klasické fotografie, a to až při rozlišení 10 Mpx.

Nová kamera GoPro Hero je navíc plně kompatibilní s desítkami různých držáků a příslušenství, které jsou pro modely tohoto výrobce na trhu k dostání. Majitelé starších kamer tak nemusí investovat další peníze do nákupu nejrůznějších periférií.

Foto: archív výrobce

GoPro Hero (2018)

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám