Hlavní obsah

Asus Xonar: další generace audio karet

Zdálo by se, že je trh s audio kartami zcela mrtvý. Ovšem opak je pravdou. Po společnosti Creative, která se snaží zaujmout zvukovkou X-Fi Xtreme, přichází Asus se svým Xonarem D2 s podporou technologie Dolby a DTS.

Článek

Asus Xonar D2 je 7.1-kanálovou zvukovou kartu. Xonar D2 však vyniká poměrem signálu a šumu (SNR) v hodnotě 118 db jak u audio vstupu, tak i výstupu. Podle Asusu umí D2 dosáhnout této hodnoty u všech 7.1 kanálů.

Karta podporuje zvukové technologie Dolby a DTS, které zahrnují Dolby Digital Live (převádí PC nebo ozvučení her v reálném času na Dolby Digital), Dolby Headphone (vytváří dojem prostorového zvuku s použitím soupravy sluchátek), Dolby Virtual Speaker (snaží se ze stereo reprobeden dostat prostorový zvuk) a Dolby Pro Logic IIx, který vytváří až 7.1-kanálové prostorové ozvučení ze 5.1 zdrojů.

:. Xonar D2 je určen především milovníkům kvalitního audia. Nepohrdnou jím ani hráči 3D gamesek. Foto: Asus

Audio kartu od Asusu pohání speciální čip V200. Brouka projektuje sám Asus, sjíždí však z výrobních linek firmy UMC.

První zmínky o tom, že Asus vstoupí také na trh se zvukovými kartami, se objevily v březnu. Podle neoficiálních informací by se tyto nové produkty měly na trhu objevit na podzim. Cena Xonaru D2 se pohybuje kolem 199 dolarů, tedy asi 4000 Kč. Na českém trhu by se mohl prodávat od 5500 do 6000 korun s daní.   

"Jak uživatelé ve zvýšené míře používají svá PC k poslechu hudby, sledování filmů či hraní her, stává se skvělé audio klíčem k vynikající zábavě, uvedl Greg Rodehau, ředitel PC Dolby Laboratories, který věří, že si Xonar D2 své zákazníky najde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám