Hlavní obsah

Zrozená pro hraní na cestách. Nintendo láká na novou konzoli Switch Lite

Novinky, lez

Odlehčenou verzi své hybridní konzole Switch představila společnost Nintendo. Model s přídomkem Lite láká na kompaktnější rozměry, nižší hmotnost a v neposlední řadě také příznivější cenovku. Neumí však toho tolik co její větší bratříček.

Konzole Nintendo Switch a Switch LiteVideo: archív výrobce

 
Článek

Aktuální generace konzole Switch se v obchodech prodává už více než dva roky. Jde o hybridní systém, se kterým je možné hrát nejen doma u televizoru, ale také na cestách.

Toto zařízení je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty stačí jen jedno.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Novinka zvaná Switch Lite takové ambice nemá, primárně je určena na hraní na cesty. Právě proto se hráči musí smířit s absencí odnímatelných ovladačů. Využít nemohou ani speciální dokovací stanici, díky které by bylo možné proměnit konzoli v televizní systém.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Nižší hmotnost, kompaktnější rozměry

Právě díky jednoduššímu konceptu je ale novinka daleko menší a lehčí. Velikost je 91,1 mm x 208 mm x 13,9 mm, zatímco starší bratříček se chlubí rozměry 102 mm x 238 mm x 13,9 mm. Hmotnost pak klesla z 398 g na 275 g.

Na Switch Lite budou fungovat prakticky všechny tituly, které byly dostupné na původní hybridní konzoli Switch. Pár výjimek nicméně podle Nintenda bude.

Konzole Nintendo Switch Lite se začne prodávat 20. září 2019 a bude dostupná ve třech barvách: žluté, šedé a tyrkysové. Přesná cena pro tuzemský trh zatím nebyla stanovena, počítá se nicméně s o třetinu nižší sumou, než za kterou se nyní prodává Switch. A ten se v obchodech nabízí zhruba za 8000 Kč.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám