Hlavní obsah

Nová generace grafik ukazuje svoji sílu, výkon citelně narostl

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v průběhu tohoto měsíce zamíří postupně do prodeje tři nové grafické karty řady GeForce RTX Super, se kterými výrobce cílí především na náruživé hráče. Ještě předtím, než se novinky objeví na pultech obchodů, se výrobce pochlubil reálnými testy z různých her. Ty dávají jasně najevo, že výkon poskočil citelně směrem vzhůru.

GeForce RTX Super SeriesVideo: archiv výrobce

 
Článek

Výkonnostně by si měly polepšit všechny tři představené novinky, a to v některých případech klidně i o více než 20 %. V praxi díky tomu bude obraz v jednotlivých hrách plynulejší, bude totiž moci běžet při vyšším snímkování (hodnota fps).

Nárůst výkonu ale pochopitelně bude v každé hře odlišný, nebude tedy napříč celým herním portfoliem plošný, jak ukazují i jednotlivé testy.

V každém případě se nárůst výkonu nejvíce projeví u nejnovějších her, které přece jen kladou vyšší nároky na hardware než několik let staré tituly.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výkon grafické karty Nvidia GeForce RTX 2060 Super

Foto: David Ryneš, Novinky

Výkon grafické karty Nvidia GeForce RTX 2070 Super

Foto: David Ryneš, Novinky

Výkon grafické karty Nvidia GeForce RTX 2080 Super

Základ nabídky mezi novinkami tvoří grafika GeForce RTX 2060 Super, která nabídne svižnější pracovní tempo než velmi oblíbená karta GTX 1080, v porovnání s modelem RTX 2060 (bez slůvka Super v názvu) bude rychlejší až o 22 %.

Zlatou střední cestu představuje GeForce RTX 2070 Super, která bude proti starší kartě RTX 2070 až o 24 % rychlejší. A konečně vrchol nabídky bude tvořit GeForce RTX 2080 Super, která by měla být dokonce svižnější než Titan Xp, který je v současnosti označován jako nejrychlejší karta na trhu.

Foto: archív výrobce

Jedna z nových grafik z řady GeForce RTX Super

Karty GeForce RTX 2060 Super a GeForce RTX 2070 Super se začnou prodávat již tento týden za cenu 11 000 Kč, respektive 13 500 Kč v případě výkonnějšího modelu. Vrcholné provedení GeForce RTX 2080 Super přijde až na konci měsíce za cenu okolo 19 000 Kč.

Více se o chystaných grafikách od společnosti Nvidia dozvíte v našem dřívějším článku.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám