Hlavní obsah

Jde to i bez laserů. Virtuální helma od HTC se začne prodávat v červenci

Novinky, lez

Už za dva měsíce bychom se měli dočkat uvedení virtuální helmy Vive Cosmos od společnosti HTC na tuzemský trh. Vyplývá to z informací jednotlivých prodejců, kteří již novinku zařadili do své nabídky. Novinka je zajímavá především tím, že se obejde bez speciálních laserů.

BEZ KOMENTÁŘE: Vive CosmosVideo: archív výrobce

 
Článek

Premiéru si helma Vive Cosmos odbyla už v lednu na veletrhu CES v americkém Las Vegas. Tehdy však nebylo jasné, kdy a za jakou cenu se novinka bude prodávat.

Nyní je již zřejmé, že prodej započne v polovině letních prázdnin, tedy na konci července. Alespoň takto o dostupnosti informují některé tuzemské obchody. O ceně chystané novinky však zatím prodejci mlčí. Podle některých odhadů se cenovka bude pohybovat v rozmezí 20 a 30 tisíc korun, samotný výrobce to ale zatím nepotvrdil.

Foto: archív výrobce

HTC Vive Cosmos

Hlavním lákadlem novinky má být snadná instalace. „Zjistili jsme, že více než 85 % zájemců o virtuální realitu vnímá snadnou instalaci a použití jako nejdůležitější faktor při nákupu VR headsetu,“ řekl generální ředitel americké pobočky HTC Vive Daniel O’Brien.

Právě to bylo hlavním impulzem ke vzniku modelu Vive Cosmos. Předchozí generace virtuální helmy totiž potřebovala k přesnému zaměření uživatele v prostoru laserové snímače, které se umisťovaly vždy do každého rohu v místnosti. Novinka se ale obejde bez nich díky sofistikovanému systému kamer.

Absolutní pohodlí a jednoduché použití jsou podle O’Briena tím, co zájemcům o virtuální realitu umožní použít ji, kdykoliv budou potřebovat. Model Vive Cosmos tedy stačí připojit k počítači jedním kabelem a rovnou začít používat, odpadá tak proces složité instalace.

Může se vám hodit na Zboží.cz:
HTC Vive Virtual Reality-Brille

Reklama

Výběr článků

Načítám