Hlavní obsah

Chytré hodinky od Samsungu jsou levnější než Apple Watch

Novinky, lez

Zaujmout novými chytrými hodinkami Galaxy Watch Active se snaží společnost Samsung. Cenovku přitom jihokorejský elektronický gigant nastavil níže, než za kolik se nabízí konkurenční model Apple Watch. Novinka má tedy rozhodně šanci zaujmout.

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch Active

Článek

Ta nejlevnější verze Apple Watch je v současnosti k mání od 7790 Kč. Jde přitom o starší model s pořadovým číslem tři, pokud bychom se zaměřili na Watch Series 4, bude cenovka ještě řádově vyšší – za čtyřku případní zájemci zaplatí přinejmenším 11 290 Kč.

Proti tomu cena modelu Galaxy Watch Active činí 6490 Kč. Tyto chytré hodinky přitom v ničem za jablečnou konkurencí nezaostávají. Lákají na kulatý dotykový displej s úhlopříčkou 1,1 palce. Ten poskytuje dostatek místa pro zobrazení sportovních statistik i nejrůznějších aplikací.

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch Active

Foto: archív výrobce

Samozřejmostí je možnost sledování spánkových fází.

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch Active

Funkcí má novinka přehršel. Například dovede poznat, kdy úroveň stresu u uživatele přesáhla zdravou hranici, načež se zobrazí doporučení, jak se uklidnit. Samozřejmostí je možnost monitorování kvality spánku, stejně jako sledování nejrůznějších sportovních aktivit. Hodinky je možné využít k poslechu hudby či vyřizování zpráv a hovorů.

Výdrž by se měla podle výrobce pohybovat okolo 45 hodin, nabíjet tak bude nutné vždy až druhý den večer. Velmi praktická je možnost bezdrátového nabíjení. Nabíjet hodinky je tak možné například i prostřednictvím chytrých telefonů. O pracovní tempo hodinek se stará dvoujádrový procesor, bezdrátovou komunikaci se smartphonem zprostředkovává standard Bluetooth.

Foto: archív výrobce

Dobíjet hodinky je možné bezdrátově.

Apple Watch Series 4Video: archiv výrobce

Apple Watch series 3Video: archív výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám