Hlavní obsah

Sluchátka AirPods se po letech dočkala nástupce

Novinky, mif

Po letech čekání byla konečně odhalena nová generace sluchátek AirPods. Bezdrátové pecky, které pocházejí z dílny společnosti Apple, vypadají úplně stejně jako předchůdce – hlavní změny se udály uvnitř. Americký počítačový gigant je překvapivě odhalil ještě před chystanou tiskovou konferencí.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods (2019)

Článek

První generace AirPods si odbyla premiéru už v roce 2016, nástupce tak přichází po dlouhých třech letech – se stejným názvem a prakticky totožným designem. Hlavní změny se totiž udály uvnitř sluchátek.

Špunty nově stavějí na čipu Apple H1, který má ve srovnání s předchůdcem zajišťovat stabilnější propojení s iPhonem, nižší latenci a v neposlední řadě také až dvakrát rychlejší přepínání mezi spárovanými zařízeními. Potěší také podpora hlasových povelů pro virtuální asistentku Siri.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods (2019)

Navzdory vyššímu výkonu je však zmiňovaný čip energeticky úspornější. Díky tomu se prodloužila výdrž při telefonování o hodinu. V praxi je tak možné přehrávat hudbu až pět hodin a celková výdrž přesahuje hranici 24 hodin.

Výrobce se navíc chlubí rychlým dobíjením. Za pouhých 15 minut se prodlouží výdrž baterie o tři hodiny.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods (2019)

Právě nabíjení se týká největší vylepšení tohoto modelu. Speciální kolébka, ve které se sluchátka přenášejí a nabíjejí, si totiž rozumí s bezdrátovými nabíječkami standardu Qi. Sluchátka tedy stačí položit na speciální podložku a začnou se rovnou nabíjet.

Nová generace AirPods s podporou bezdrátového nabíjení vyjde na 5790 Kč. V prodeji se objeví také verze s obyčejným pouzdrem za 4790 Kč. A konečně bezdrátové dobíjecí pouzdro půjde koupit i samostatně k první generaci sluchátek za 2 290 Kč.

Nová sluchátka odhalil Apple překvapivě ještě před tiskovou konferencí, která je plánována na příští pondělí. Stejně tak se ukázaly také dva nové iPady Air a mini.

Foto: archív výrobce

Apple iPad Air

Foto: archív výrobce

Apple iPad mini

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám