Hlavní obsah

Nejmenší iPad je dvakrát levnější než ten nejlepší

Novinky, mif

Společnost Apple odhalila tento týden dva nové tablety – modely iPad mini a iPad Air. Zajímavý je pohled na cenovou nabídku jednotlivých verzí, neboť nejmenší iPad vychází fakticky dvakrát levněji než nejlepší provedení verze Air.

Foto: archív výrobce

Apple iPad Air

Článek

Oba nové tablety by se měly podle informací tuzemských prodejců začít prodávat už příští týden v úterý, předobjednávky nicméně byly spuštěny už nyní.

A prvotní informace nasvědčují tomu, že zájem o obě novinky bude enormní. V oficiálním internetovém obchodu Applu se totiž doručení tabletů v případě předobjednávky posunulo až na duben.

V praxi to tedy znamená, že při objednání nyní nebude americký počítačový gigant schopen dodat zařízení příští týden – poptávka totiž podle všeho převyšuje nabídku.

Foto: archív výrobce

Apple iPad mini

Je to dáno patrně i tím, že výrobce nastavil cenovku u obou zařízení poměrně rozumně. Nejlevněji pochopitelně vychází iPad mini s Wifi připojením, zájemci za tento model se 64 GB zaplatí 11 490 Kč.

Příplatek za možnost připojení prostřednictvím standardu LTE navýší cenu o 3500 Kč, tedy na 14 990 Kč. Dražší je vcelku pochopitelně také varianta s větší 256GB pamětí, u té startují ceny na 15 990 Kč.

Nový iPad Air vyjde pochopitelně dráž než jeho menší bratříček. Základní verze s Wifi konektivitou a 64GB pamětí stojí 14 490 Kč. Proti tomu nejvybavenější model s 256GB úložištěm a LTE modemem přijde na 22 490 Kč, tedy téměř dvakrát více než v případě nejlevnější verze iPadu mini.

Kompletní přehled cen obou nových iPadů naleznete v tabulce níže.

Ceny iPadu mini
64 GB - WiFi11 490 Kč
64 GB - LTE14 990 Kč
256 GB - WiFi15 990 Kč
256 GB - LTE19 490 Kč
Ceny iPadu Air
64 GB - WiFi14 490 Kč
64 GB - LTE17 990 Kč
256 GB - WiFi18 990 Kč
256 GB - LTE22 490 Kč

Co umí nové iPady?

Oba nové iPady se vzhledem velmi podobají předchůdcům, hlavní vylepšení se totiž týká vnitřních součástek – tedy výkonu. Pracovní tempo totiž udává čipset Apple A12 Bionic, který je chloubou také nejnovějších iPhonů z loňského roku. V současnosti by tak neměla existovat aplikace, na kterou by obě novinky výkonnostně nestačily.

Menší iPad mini nabízí 7,9palcovou úhlopříčku a je vybaven Retina displejem. Tím se chlubí také větší bratříček, který má však 10,5palcovou obrazovku. Vzhledem se novinka zvaná Air mimochodem velmi podobá staršímu iPadu Pro s 10,5palcovou úhlopříčkou. Oba modely se chlubí podporou speciálního pera Apple Pencil.

Více se o obou nových iPadech dozvíte v našem dřívějším článku.

Foto: archív výrobce

Apple iPad mini

Foto: archív výrobce

Apple iPad Air

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám