Hlavní obsah

CES 2019: Horskou dráhu postavíte klidně i v obýváku. Díky virtuální realitě

– Las Vegas
Novinky, ort

Virtuální realita neslouží pouze ke hraní her. Díky této technologii je možné procházet z pohodlí obývacího pokoje nejzajímavější památky světa, ale klidně se i projet na horské dráze. Turecký výrobce DOF Robotics nyní posunul možnosti virtuální reality ještě o úroveň výše.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Hurricane VR 360

Článek

V Las Vegas, na největším veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky CES, prezentovali zástupci společnosti DOF Robotics zařízení zvané Hurricane VR 360.

Jde v podstatě o simulační zařízení, které v člověku dokáže evokovat stejný pocit, jako když jede na horské dráze. Na očích má totiž nasazené virtuální brýle, které promítají obraz ze skutečné jízdy. A sedačka s lidmi se pak pohybuje přesně tak, jak se naklání kabina vozu ve virtuálním světě.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Hurricane VR 360

V praxi je pocit z jízdy neskutečně věrný. Někteří návštěvníci výstaviště, kteří se rozhodli atrakci vyzkoušet, po pár minutách slézali ze sedačky celí zelení.

Proti tradiční horské dráze má tato novinka zásadní přednost – zabírá podstatně méně místa. Potřebuje prostor o velikosti 5 x 7 metrů. Na výšku má přístroj přitom méně než 3,5 metru.

Cena jen na vyžádání

Přestože si většinou budou novinku pořizovat nejrůznější herny a zábavní podniky, bez problémů by se vešla i do pražského bytu ve staré zástavbě. Nejznámější světové horské dráhy si je tedy možné projet klidně i z pohodlí obývacího pokoje.

Prozradit však výrobce nechtěl pořizovací cenu modelu Hurricane VR 360. Sdělí ji údajně pouze vážným zájemcům při osobní schůzce.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám